«Avatar» dro inn 1,3 milliarder

...men det er langt unna ny rekord.

SUKSESS: James Cameron nye storfilm «Avatar».

Twentieth Century Fox
  • Christian Sørgjerd
Publisert:,

James Camerons science fiction-storfilm "Avatar" dro på verdensbasis inn rundt 1354 millioner norske kroner (232,2 mill. dollar) i løpet av åpningshelgen på kino.

Det er litt mer en hva filmselskapet Twentieth Century Fox hadde ventet, men litt under analytikernes forventninger, melder nyhetsbyrået Reuters.

Samtidig er det de europeiske kinogjengerne som reddet helgen. De kraftige snøstormene på den amerikanske østkysten skal ha lagt en demper på lysten til å gå på kino hos mange.

Nest best i desember

Filmselskapet har brukt rekordmye penger på å markedsføre filmen, som er Camerons første film siden kinosuksessen "Titanic" for 11 år siden.

3D-filmen "Avatar" har kostet rundt 2,9 milliarder norske kroner å lage, så produksjonskostnadene er ikke dekket inn riktig ennå. Men besøkstallene så langt lover godt.

Omsetningen er den nest høyeste noen sinne for en åpningshelg i desember måned. Bare "I am legend" med Will Smith i hovedrollen har dratt inn mer i adventstiden.

... Men ikke totalt

Det er likevel langt opp til rekordholderne i kalenderåret sett under ett.

I teten troner "Harry Potter og halvblodsprisen" ganske suverent. Den sjette og til nå siste filmen om den unge trollmannen omsatte for hele 2297 kroner i løpet av åpningshelgen. (394 mill. dollar)

Også forrige måneds tenåringsvampyrdramaoppfølger "The Twilight Saga: New Moon" slo James Caron ned i støvlene, med en omsetning på 1603 millioner kroner (275 mill. dollar).

PS: "Titanic"spilte inn hele 10,6 milliarder kroner på verdensbasis. Så det er ennå et lite stykke igjen før James Cameron gjentar den suksessen.

Les flere nyheter fra E24

Flere artikler

  1. Avatar knuser Titanic

  2. «Star Wars» overtar «Avatar»-rekord

  3. - Tjener 350 millioner dollar på Avatar

  4. Annonsørinnhold

  5. Gjør millionsukess om fra film til bok

  6. Moland trenger 100.000 publikummere