Ny riksavis lanseres i dag

Et nytt politisk nettsted, politikkavisen.no, lanseres ved hjelp av en teknologisk nyvinning.

Publisert:

Den nye avisen skal gi leserne nyheter direkte fra kildene, uten noen journalistisk vinkling eller sensur.

I tillegg til at alt av artikler som produseres på politiske nettsteder publiseres direkte på politikkavisen.no, vil de også overvåke alt som legges ut om norske politikere og av politiske saker på youtube.

- På denne måten kan politikkinteresserte folk få et alternativt overblikk over dagens politiske situasjon, sier daglig leder og redaktør Tommy Reinås i politikkavisen.no.

Les også: Her blir det radio-omkamp

Teknologisk nyvinning

Det er Viddinews.no som står bak lanseringen av avisen som bygger på en teknologisk nyvinning. De skal overvåke norsk samfunnsliv og politikk ved hjelp av egenutviklet søketeknologi.

Teknologien skal muliggjøre helautomatisert innholdsproduksjon i nettaviser. Norges Forskningsråd har støttet prosjektet.

Overblikk over det politiske liv

Viddinews ønsker at tjenesten skal tilby journalister, politikere og samfunnsengasjerte mennesker noe som gir overblikk over hva som rører seg i den norske politikken, med innhold direkte fra myndigheter, partiene og organisasjonslivet.

- Formålet med politikkavisen.no, er å gi folk et overblikk over hva som daglig skjer i norsk politikk og samfunnsliv, rett fra kildene, uten journalistisk tolkninger, sier Reinås.

Les også: TV 2-folk kan miste jobben

Til E24-forsiden

Publisert: