Trond Mohn og Rieber-familien håver inn på salg av IT-selskap

Bergensfamiliene Mohn og Rieber tjener rundt 200 millioner kroner på salg av IT-selskapet Software Innovation.

SOLGTE: Både Trond Mohn og Rieber-familien har solgt familieselskapene sine de siste årene, rett før det gikk sammen om å kjøpe Software Innovation.
Publisert:

I fjor gikk Trond Mohn og Rieber-familien sammen for å kjøpe programvareselskapet Software Innovation.

Torsdag ble det kjent at selskapet nå skal selges til det svensk finske IT-selskapet Tieto for 610 millioner kroner.

– Vår opprinnelige plan med eierskapet var å være en langsiktig eier og realisere strategien som ble lagt ut i 2017. Vi har imidlertid valgt å akseptere tilbudet fra Tieto, både fordi vi anser det som finansielt godt, og fordi vi har stor tro på at Tieto er en god og riktig industriell eier for Software Innovation, sier styreleder Trond Valvik i Software Innovation til Finansavisen.

Les også

Trond Mohn gir bort flere hundre millioner igjen

For ett år siden ble selskapet verdsatt til 400 millioner kroner. Dette vil vi at Trond Mohn og Rieber-familien håver inn rundt 200 millioner kroner på salget av Software Innovation.

Konsernsjef i Tieto Kimmo Alkio sa til Dagens Næringsliv at Software Innovation ikke var noe nytt kjennskap for den svensk finske konsernet. De to selskapene har samarbeidet i Sverige i mange år. Han la også til at oppkjøpet var viktig for Tieto.

– Det vil øke våre muligheter til raskere å kunne tilby våre kunder i Norden digitale tjenester som skal bidra til vekst. vi styrker vår posisjon, spesielt i offentlig sektor, sier han til avisen.

Publisert: