Jaguar med hybrid superbil

Jaguar siernå at de kommer til å produsere Jaguar C-X75. Det var antatt at den skulle forbli en konseptbil.

VIRKELIG: Jaguar C-X75 ble første gang vist på bilutstillingen i Paris i september. Nå er det klart at den kommer i produksjon.
Publisert: Publisert:

Jaguar C-X75 ble presentert som en konseptbil på bilutstillingen i Paris september. Nå er det klart at den kommer i produksjon.

- Vi har hele tiden vært fast bestemt på at Jaguar C-X75 skulle være like slående på veien som den var som konsept, sier Ian Callum, Jaguars designsjef i en pressemelding.

Det er smått sensasjonelt at de faktisk bestemmer seg for å lage akkurat denne bilen. Den har alle elementer av en drømmebil som bare skal vekke oppsikt på et bilshow.

Under 100 gram

Drivlinjen blir av hybridtypen. Dette skal gi bilen et CO-2 utslipp på 99 gram per kilometer, kombinert med ytelser i superbilklassen.

Null til hundre skal ta under tre sekunder, null til 160 kilometer i timen seks sekunder og toppfarten skal være på over 320.

Den skal kunne gå rent elektrisk i drøyt åtte mil.

Innovatør

- Folk forventer at Jaguar skal være innovatører, det er da Jaguar er på sitt beste, sier Adrian Hallmark, Jaguars merkesjef.

Chassiset skal bygges i karbon og bilen skal lages i samarbeid med Williams formel 1 lag.

Det blir et begrenset opplag på 250 biler, og prisen er fra 700.000 til 900.000 pund, 6.281.000 til 8.089.000 norske kroner, avhengig av hvilket marked og avgifter det er snakk om.

Mer bilstoff på E24BIL

Det sier ikke noe om når bilen kommer på markedet, men man kan fra fredag melde sin interesse til Jaguar.

Porsche jobber med en liknende bil, Porsche 918, som også skal ha en hybrid-drivlinje. Det er det sagt at den skal lanseres i 2013, og at den kommer til å koste 650.000 euro, 5.176.000 norske kroner.

Les også

Følg E24s biljournalist på Twitter: @mortab

Publisert:
Gå til e24.no