Volvo har snudd den negative trenden

I fjor høst måtte Volvo trappe ned produksjonen grunnet svak etterspørsel, nå ser det ut som det lysner igjen for den kinesisk eide bilprodusenten.

LYSERE TIDER: Volvos salg øker for tredje måned på rad, XC60 er deres bestselger.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Etter en lang periode med fallende salg har Volvo nå snudd skuta. Det globale salget i september viser en vekst i for tredje måned på rad, og det er nå Kina som er deres største marked.

I det som nå er merkets hjemland var veksten i forhold til samme måned i fjor på nær 50 prosent, med 5719 solgte biler i september.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Vi er svært fornøyde med den positive mottakelsen til våre nye produkter, som nå har kommet ut til forhandlere over hele verden. Vi er sikre på at vi er på riktig vei med vår nye, globale, strategi, sier Alain Visser, visepresident i Volvo Cars sin markedsavdeling i en pressemelding.

Les også: 1.000 må gå i Volvo

Det som normalt har vært deres sterkeste land, USA, er de derimot inne i en negativ trend. Salget falt med 16 prosent, og de selger nå flere biler i Sverige enn i USA.

Senket produksjonen

September totalt var 13,5 prosent bedre enn i fjor, og så langt i år er de så å si på samme volum som i fjor med 310.717 solgte biler. Det er XC60-modellen er Volvos bestselger, fulgt av V40.

Mot slutten av fjoråret kunngjorde Volvo at de skulle kjøre ned produksjonstempoet i desember. Det ble gjort gjennom en blanding av produksjonsfrie dager og færre arbeidsskift.

Grunnen var sviktende salg og i forlengelsen av det ønsket de å unngå overproduksjon. I år har de både presentert en ny motorserie og flere oppdateringer på modellene.

I tillegg har de startet produksjon i Kina. Det er disse prosessene som de nå mener er med på å løfte merket. I forrige måned uttalte de at målet i år var å nå break-even.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Aldri før har så mange kjøpt Volvo

  2. Fortsatt vekst for Volvo

  3. Volvo fortsetter veksten

  4. Volvo fortsetter veksten - venter rekord

  5. Volvo mener Zlatan løftet salget