Over 10.000 elbiler i Norge

Over 10.000 elbiler ruller nå langs norske veier, nærmere halvparten av dem i Oslo og Akershus, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS.

OVER 10.000 ELBILER: Stadig flere kjøper elbil i Norge, ikke minst på Østlandet der slike biler får kjøre i kollektivfeltet og slipper kø og bomavgift. Her er Nissan Leaf (bak) og en Buddy avbildet på Mosseveien i Oslo.
Publisert: Publisert:

I januar ble det solgt 337 personbiler med elmotor, og det var 31 prosent flere enn i samme måned i fjor. Elbilenes markedsandel var i januar på 2,9 prosent, viser statistikken.

Det ble også solgt 92 varebiler med elmotor i januar, noe som tilsvarer en markedsandel på 3,3 prosent.

Hybridbilene blir stadig mer populære. 633 nye personbiler med bensin eller dieselmotor, kombinert med elektrisk hybriddrift ble registrert i januar, nesten dobbelt så mange som i samme måned i fjor.

Nesten halvparten av landets elbiler er registrert i Oslo og Akershus, der slike biler er populære fordi de kan benytte kollektivfelt og slipper både kø og bomavgift.

– Elbiler begynner å bli et vanlig innslag i trafikkbildet, særlig i og rundt byene, og er et synlig bevis på at den norske elbilpolitikken fungerer etter hensikten, sier prosjektleder Ole Henrik Hannisdahl i Grønn Bil, et prosjekt som er heleid av Energi Norge, interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for norsk kraftnæring.

– Ingen andre steder i verden selges det flere elbiler per innbygger enn i Norge, konstaterer Hannisdahl fornøyd.

Les også

Tungvektere melder seg på i elbilmarkedetFinner feilene på bilene uten å dra på verkstedBMW: 40 år med elektriske forsøkNorge er størst i Europa på Tesla– Folk har mistet interessen for elbil

Publisert:
Gå til e24.no