Norges største Saab-forhandler tror på fremtiden - også uten Saab

På fasjonable Tjuvholmen ligger Saab City, Norges største Saab-forhandler. De visste ikke om Saabs konkurs før mandag morgen.

FORRETNINGEN: Saabs største forhandler i Norge, Saab City, på Tjuvholmen i Oslo.
Publisert:

- Vi visste ingenting i går, sier salgskonsulent Marius M. Hareide, ved Saab City på Tjuvholmen ytterst på Aker Brygge i Oslo til E24. Han sier de fikk beskjeden om Saabs konkurs rett før det ble offisielt mandag morgen.

Saab er konkurs

- Vi har for lengst sluttet å følge med på alle ryktene som har vært rundt Saab.

Saab City er det største salgsstedet for Saab i Norge. De ble startet opp sommeren 2010, samtidig med at den nye 9-5 modellen ble introdusert.

- Selv om Saab går konkurs, så vil ikke det bety så mye for oss, vi har ingenting med Saab i Sverige å gjøre fordi vi er en frittstående forhandler.

Få henvendelser

Hareide sier ikke de har fått særlig med henvendelser fra bekymrete Saab-kunder. Et par telefoner på morgenkvisten var alt.

- For oss er det viktig å si til våre kunder at vi fortsetter med service og oppfølgning av Saab-biler, uansett hva som skjer fremover.

Da E24 snakket med sjefen for Saab Automobile Norway, Asle Røil, ved reintroduksjonen av merket sommeren 2010 var han optimistisk.

Tror på Saab i Norge

- Jeg synes det ser veldig bra ut for Saab i Norge. I helgen hadde vi en visning av 95 på Aker Brygge, og vi jobber konkret med 40 til 50 kontrakter, som vi håper å få lukket, sa han den gangen, og håpet at den nye Saab organisasjonen ville selge totalt 900 biler i 2010.

Mer bilstoff på E24BIL

Resultatet for 2010 ble 390 biler, i følge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. I 2011 er det nybilregistrert 296, i et år der produksjonen har stått så å si siden mars.

Saab førnøyd med 24. plass

Det er i dag rundt 10.000 Saab-biler totalt, på norske veier, og planen var at organisasjonen skulle opp på et nivå rundt 2500 solgte biler i året.

I lokalet på fasjonable Tjuvholmen står det i dag et par Saab 9-3, en 9-5 og en Audi Q5. Det siste er et resultat av de også driver import av premiumbiler, i tillegg til Saab.

Greit Saab-salg

- Kanskje ser vi oss om etter et nytt agentur, men håper naturligvis at Saab overlever. Vi vil fortsette som før. Salget av Saab har ikke vært så begredelig, forholdene tatt i betraktning.

Bilene som står i utstillingslokalet er Saab City sine. Saab-bilene er lagd på bestilling og Hareide sier de fortsatt kan skaffe flere, fra Sverige.

Når det gjelder navnet, Saab City, tviler Hareide på at de beholder det om Saab forsvinner, men sier at hele situasjonen har kommet så brått på at de ikke har tatt stilling til det ennå.

Sjef for Saab Automobile i Norge, Asle Røil, har ikke besvart E24s henvendelser.

Les også

Publisert: