Stem frem Årets feteste bil

Vi samlet de råeste, nye, bilene som er å finne på norske veier for tiden for å gi deg muligheten til å bestemme hvilken som er den aller, aller feteste.

GROM BLANDING: 12 biler med tilsammen 5.617 hestekrefter til en samlet verdi av drøyt 19 millioner kroner. Hvilken er den feteste? Det er du som bestemmer.
Publisert: Publisert:

For andre gang inviterer E24 Dine Penger leserne til å stemme frem Årets feteste bil.

Vi inviterte norske bilimportører til å stille med den modellen de mener fortjener å vinne kåringen. Den eneste begrensingen er at bilen må være tilgjengelig i Norge.

Har du en god bilhistorie? Tips E24s biljournalist på morten.abrahamsen@e24.no

I år møttes vi på Gardermoen Raceway, en flystripe som ligger inntil hovedflyplassen, den brukes blant annet til dragrace. Et ideelt sted, med god plass. Det som var mindre ideelt var at været var eksepsjonelt vått. Timingen vår var latterlig dårlig, regnet startet da vi kom og ga seg da vi dro. I mellomtiden rakk det å regne flere titalls millimeter.

(Saken fortsetter under bildet)

LANG, LANG REKKE: En kø av fete biler venter på å bli anvist plass for gruppebildet.

En etter en kom de rullende ned den gamle flystripa, bilene som importørene hadde valgt å ta med seg. De tolv bilene har en listepris tilsamme på drøyt 19 millioner kroner og en samlet motorkraft på 5.617 hestekrefter:

 • Audi RS6
 • BMW X6M
 • Ferrari 458 Speciale
 • Jaguar F-type AWD 3,0 S Coupé
 • Lexus RC F
 • Mercedes AMG GT S
 • Porsche Cayman GTS
 • Range Rover Sport SVR
 • Subaru WRX STI
 • Tesla Model S P85D
 • Volkswagen Golf R
 • Volvo XC90 T6 AWD

– Skal du kjøpe ny bil i dag, er det ekstremt mye bra, sikkert og fornuftig å velge mellom fra leverandørenes standardutvalg. Det kan nesten bli litt kjedelig. Fjerner du alle disse begrensningene som hverdagslivet medfører – viser denne konkurransen at importørene har noen vanvittige kjøretøy på lur, sier Kristin Norli, nyhetssjef i E24 Dine Penger.

Fornuftig nok hadde ingen tatt med seg en kabriolet i år, men ellers var spredningen stor. Fra de villeste SUVene som finnes, de beste sportsbilene, en superbil, en kompaktrakett, markedets kanskje drøyeste stasjonsvogn til en bil som går lydløst og styggfort.

Felles for importørene er at de aldri har alle bilene fra merket de importerer tilgjengelige til enhver tid. Samtidig så vet vi at de fleste hadde flere spennende modeller å velge mellom.

– Her har ikke importørene tenkt på det praktiske eller fornuftige, dette er biler for entusiastene, drømmebilene, som man en sjelden gang kan få øye på i trafikken. Dermed er det ekstra moro å samle 12 slike biler på en gang, sier Morten Abrahamsen, biljournalist i E24 Dine Penger.

FUKTIG: Mens regnet pøser ned blir bilene stilt opp for et gruppebilde.

– Her stiller norsk bilbransje opp med det hver og en importør mener er det aller beste de har å by på akkurat nå – og nå er det opp til hjertet og øyet til de der ute å bestemme hva som fortjener tittelen Årets feteste bil 2015, sier Norli.

Her kan du se video av bilene og importørens forklaring på hvorfor nettopp deres bil skal vinne.

Du kan stemme på flere modeller, men kun én gang i døgnet på hver av dem. Avstemningen er åpen helt frem til midnatt søndag 14. juni. Påfølgende dag klokken 12 annonseres Årets feteste bil 2015.

I fjor stemte E24 Dine Pengers lesere frem Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, hvilken bil blir det i år?

Måtte den feteste bilen vinne!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om