Apple solgte flest smarttelefoner i verden

Lanseringen av iPhone 12 bidro til at teknologigiganten igjen er størst i verden på salg av smarttelefoner.

INNTOK TOPPEN: Apple-sjef Tim Cook er nok fornøyd med Apples nye iPhone. Telefonen bidro til at selskapet igjen er verdens største smarttelefonprodusent.
Publisert: Publisert:

I fjerde kvartal solgte Apple nær 80 millioner smarttelefoner, noe som gjør at selskapet skyver konkurrenten Samsung ned fra tronen som verdens største smarttelefonprodusent.

Mens Apple hadde en salgsvekst på rundt 15 prosent i de tre siste månedene av fjoråret, falt Samsungs salg hele 11,8 prosent i perioden.

Det kommer frem i en fersk rapport fra analyseselskapet Gartner. Det var Financial Times som først omtalte rapporten.

Dette er første gang siden 2016 at Apple klarer å sikre seg topplasseringen på listen i et enkelt kvartal.

Les på E24+

På tide å se på tyske aksjer?

For hele året innehar Samsung fortsatt topplasseringen. I løpet av 2020 solgte selskapet over 250 millioner smarttelefoner, noe som er en nedgang på 14,6 prosent mot året før, ifølge det anerkjente analysebyrået.

Apple på sin side havnet like under 200 millioner solgte smarttelefoner i fjor. En vekst på 3,3 prosent.

Kinesiske Huawei, som de siste årene har ligget helt oppe i toppen av listene, fikk et tungt år. Særlig fjerde kvartal ble vanskelig etter at USA innførte sanksjoner.

I de tre siste månedene av 2020 solgte Huawei 34,3 millioner smarttelefoner, en nedgang på hele 41 prosent mot året før. Det gir en femteplass på listen i fjerde kvartal. For 2020 sett under ett var nedgangen på 24 prosent, noe som holdt til en tredjeplass. Selskapet solgte nesten 20 millioner færre smarttelefoner enn Apple i fjor.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om