TV 2 sier nei takk til Snapchat

TV 2 lar seg ikke friste til å bli offisiell nyhetsleverandør til Snapchat-tjenesten Discover. Mediehuset mener forretningsmodellen ikke holder mål.

UNØDVENDIG: TV 2 ikke ser gevinsten ved å knytte seg tettere til det amerikanske sosiale mediet Snapchat.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • NTB
Publisert:,

Redaktør Bård Espen Hansen i TV2.no sier til Dagens Næringsliv at Snapchat fungerer utmerket til markedsføring, men at TV 2 ikke ser gevinsten ved å knytte seg tettere til det amerikanske sosiale mediet, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er krevende å se noen butikk i dette for oss. Utfordringen med å bruke Snapchat er å få trafikken tilbake til TV2.no. Derfor er vi kommet fram til at det ikke er riktig for oss å bruke ressurser på dette akkurat nå, sier Hansen.

I Nettavisen har direktør for forretningsutvikling Pål Nisja-Wilhelmsen landet på samme konklusjon.

– Å være en del av Snapchat krever en investering. Det kan vi godt binde oss opp til hvis det kan betale seg på sikt. Men akkurat nå har vi til gode å få noe ordentlig svar fra Snapchat på inntjeningen på dette.

Discover er Snapchats nyhetstjeneste, som hittil kun har hentet inn nyheter fra internasjonale medier, men arbeidet med å skaffe seg lokale partnere er allerede i gang. Forrige uke ble tjenesten rullet ut i Frankrike med mediehusene Le Monde og Paris Match på laget.

Det var i våres at det ble kjent at Snapchat snuste på norske mediehus. Også VG, Aller Media og Aftenposten har bekreftet at de har vært i samtaler med Snapchat.

Les også

Prøver der Google feilet – Snapchat satser på videobriller

Les også

Facebook tar Snapchat-grep

Les også

TV 2 skyver på kuttplaner

Her kan du lese mer om

  1. Snap Inc.
  2. TV 2

Flere artikler

  1. Derfor kjøper Tencent Snap

  2. Apple lager «Snapchat-dødare»

  3. Facebook skal ha prøvd å kjøpe «asiatisk Snapchat»

  4. Annonsørinnhold

  5. Norske medier gir opp Facebook-artikler

  6. Er Snapchat den nye Twitter?