Apple lager «Snapchat-dødare»

Apple utvikler en app for videodeling og videoredigering til sine iPhones og iPads, og beveger seg dermed inn i matfatet til sosiale medier som Snapchat og Facebook.

VIL HA EN DEL AV KAKEN: Apple vil del av populariteten som Snapchat har hatt oppnådd.

Foto: Lionel Bonaventure AFP
  • Johan Nordstrøm
Publisert:

Apple satser på å lage apper for sosiale nettverk, integrert i sine mobilprodukter. Det skriver Bloomberg. Men Apples talskvinne vil ikke kommentere dette.

Bakgrunnen er at i år har Apples resultattall krympet for første gang på 13 år. Det har vært et relativt sterkt fall i iPhone-salget, som er Apples viktigste inntektskilde.

Appen for videodeling som Apple nå utvikler, skal la brukeren ta opp video og legge på filtre og tegninger omtrent slik som Snapchat gjør det. Og gi brukeren mulighet å sende slike videoer til kontakter i eksisterende sosiale medier som for eksempel Twitter.

Apple arbeider for å gi brukeren mulighet å betjene appen med en hånd, ifølge Bloomberg. Intensjonen er at video skal kunne bli tatt opp, redigert og lastet opp på mindre enn et minutt.

Skyhøy verdivurdering

Snapchat har over flere år bygget opp en enorm brukermasse på rundt 150 millioner daglige brukere, noe som har gitt investorer stor tro på selskapet. Men de har ikke ennå funnet en god løsning på hvordan de skal tjene penger på dem.

Til tross for beskjedene inntekter, er verdivurderingene av Snapchat skyhøye. Snapchat er verdsatt til 16 milliarder dollar, og selskapet er regnet som ett av de mest verdifulle privateide i verden.

Snapchat, hvis tjeneste går ut på å sende bilde, video eller tekst, ledes av den 25 år gamle grunnleggeren, Evan Spiegel.

Appen er svært populær blant tenåringer og unge voksne. En undersøkelse gjort av Variety viste at 63 prosent i gruppen 13–24 år først og fremst bruker Snapchat når de skal sende meldinger.

Les også

Apple-sjefen får nær én milliard i bonus

Les også

Flere iPhone-telefoner skal ha blitt rammet av «touch disease»

Les også

Apple øker investeringene i Kina

Her kan du lese mer om

  1. Apple
  2. Sosiale medier
  3. Snap Inc.
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Facebook tar Snapchat-grep

  2. Slik vil Google utfordre Apple

  3. Apple lanserer ny iPad

  4. Annonsørinnhold

  5. Flere iPhone-telefoner skal ha blitt rammet av «touch disease»

  6. Kilder: Apple lanserer smartklokke med støtte for mobilnettverk