- Ludo er reddet

Idar Vollvik i samtaler med TeliaSonera.

REDDET: Idar Vollviks mobiltelefonselskap er reddet.
Publisert:

Oppdatert med Ventelo-uttalelser

Idar Vollvik skal være i ferd med å inngå en ny avtale som kan redde hans kjære mobiltelefonselskap, ifølge ham selv.

«Jippi! Du er trygg, kjære Ludo-kunde! Løsning er på plass, og du vil få summetone fra ny nettleverandør. Du vil motta informasjon om kort tid om hvordan dette blir gjennomført i praksis. Men vær trygg – Ventelo-saken vil ikke få noen innvirkning på din mobiltilgang!»,skriver Vollvik på sin offisielle Facebook-side.

Det har så langt ikke lykkes E24 i å få Vollvik i tale, men han gjentar meldingen i en e-post til redaksjonen onsdag.

Vollvik sier i e-posten at detaljer rundt den nye avtalen vil komme senere.

Men TeliaSonera bekrefter at de diskuterer med Vollvik om Ludo-kundenes fremtid.

- Vi kan nå kun bekrefte at det pågår en prosess, og vi vil komme tilbake med mer informasjon senere, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus til E24.

Han vil ikke si noe om det betyr i dag, eller senere.

Vederhus vil heller ikke gå inn på detaljer i diskusjonene med Vollvik. Det kan tenkes flere løsninger, alt fra at TeliaSonera overtar kundebasen til Ludo Mobil til at Ludo Mobil erstatter Ventelos tjenester med TeliaSonera.

- Jeg kan ikke gå inn på detaljene i dette, det må vi komme tilbake til, sier Vederhus.

- Har ikke mottatt 20 mill.

Ifølge Ventelo har de ikke mottatt noen penger fra Vollviks Ludo og forholder seg til fristen gitt av Post- og teletilsynet:

- Vi kjenner ikke til innholdet i samtalene mellom Ludo og Netcom, men vi ønsker naturligvis en avtale som sikrer kundene mobilforbindelse velkommen. Vi vil forholde oss til fristen 29. februar, men vi vil gjøre det vi kan for å få kundene over, sier kommunikasjonssjef i Ventelo, Heidi Egede-Nissen.

- Vi har ikke inngått noen ny avtale med Ludo Mobil. Vi har ikke mottatt de 20 millionene som er en forutsetning for å trekke konkursbegjæringene. Stengesaken og konkurssaken er to forskjellige ting, sier hun.

Forbereder nedstengning av Ludo

Det har den siste tidens stormet rundt Vollvik og Ludo, etter en krangel med sin leverandør Ventelo.

Tirsdag fikk telelinjeleverandøren lov til å stenge linjene for Idar Vollviks mobiltelefonselskap av Post- og Teletilsynet - og Ventelo vil bruke retten sin.

Det opplyste selskapet selv i en pressemelding onsdag.

«Ventelo ser ingen annen mulighet enn å forholde seg til vedtaket fra Post- og teletilsynet, og vil stenge ned leveransene fra onsdag 29. februar for å begrense egne tap», het det i meldingen.

- Trekker ikke konkursbegjæring

Samtidig ser ikke Ventelo noen grunn til å trekke konkursbegjæringen mot Ludo, og tre andre selskaper i det samme systemet:

«Ventelo finner heller ikke grunnlag for å trekke konkursbegjæringene mot Ludo Mobil samt tre selskaper i Ludosystemet; Ludo Group AS, Vollvik Invest AS og Tantor65 AS. Konkurssaken vil finne sted i Bergen tingrett 1. mars», skriver selskapet.

Les bakgrunnen for krangelen:

Konflikten mellom Idar Vollviks mobilselskap Ludo og nettleverandøren Ventelo begynte i januar. Da ble først Ludo begjært konkurs av Ventelo, hvorpå Ludo svarte med trusler om motkrav på 20 millioner kroner for angivelig overfakturering.

Så kom partene til enighet 31. januar. De inngikk da en avtale hvor konkursbegjæring mot Ludo ble trukket mot at mobilselskapet gjorde følgende:

Betale 1 million kroner umiddelbart

** Betale en ikke offentliggjort sum i såkalt forskuddsbetaling for leveransen. I forrige uke bekreftet Ventelo overfor E24 at det var snakk om syv millioner kroner og at de er mottatt.

** Betale 20 millioner kroner i løpet av to uker, det vil si innen 16.februar

16. februar hadde Ventelo ikke mottatt de avtalte 20 millioner kronene.

- Ikke forpliktet

«Ludo Mobil har ikke innfridd betingelsene i henhold til avtalen mellom Ludo Mobil, dets aksjonærer og Ventelo signert 31. januar», skrev Ventelo i en melding på sin hjemmeside fredag ettermiddag.

«Det innebærer at Ventelo fastholder konkursbegjæringene mot Ludo Mobil, Ludo Group, Vollvik Invest og Tantor65. Videre betyr det at Ventelo ikke lenger er forpliktet til å levere mobiltjenester til Ludo».

- Vi har strukket oss langt, sa Ventelos kommunikasjonssjef den dagen.

LES OGSÅ:

Publisert: