Bildelingsplattformen Hyre tapte 5,8 mill. i fjor

Hyre dro inn 2,96 millioner kroner på bilutleie i 2018, men med satsing på bedriftsmarkedet er det et stykke igjen til lønnsomhet.

SATSER PÅ BEDRIFT: Daglig leder Nils Petter Nordbø (t.h) i Hyre og markedssjef Jon Harald Ryste.

Foto: Sindre Hopland
  • André Haugen
Publisert:,

Siden oppstarten i 2017 har Hyre, med Møller Mobility Group i ryggen, plassert biler rundt i Oslo som leies ut til folk gjennom selskapets heldigitale bildelingsplattform.

Det ferske årsregnskapet fra Brønnøysundregistrene viser at selskapet hadde 2,96 millioner kroner i inntekter i 2018, som også var det første året med nevneverdig omsetning.

Les også

Hyre henter 50 millioner fra Møller Mobility Group for å ta bedriftsmarkedet

Hyre fortalte til E24 tidligere i sommer at de nå har rundet 10.000 brukere, hvor gjennomsnittet bruker tjenesten fem ganger i året.

Venter tap fremover

Fra 2017 økte kostnadene med 1,68 millioner kroner til 6,86 millioner i 2018. Driftsresultatet bedres til minus 3,9 millioner kroner fra minus 5,18 millioner kroner.

På bunnlinjen sitter selskapet også igjen med et litt mindre tap. Resultatet endte på minus 5,8 millioner kroner, opp fra minus 5,85 millioner året før.

Les også

Forsker: Bildeling kan føre til at kollektivtransport og sykling vrakes

Tapet er varslet, ettersom selskapet er i en investeringsfase. Hyre har også sagt at de venter tap et par år frem i tid.

Hyre hadde negativ egenkapital på 6,14 millioner kroner ved utgangen av fjoråret, men har i sommer hentet ytterligere 50 millioner kroner fra Møller Mobility Group, som nå har økt eierandelen til 77,5 prosent av selskapet. Resten eies av gründerne og de ansatte.

Satser på bedrift

Pengene fra Møller skal brukes til en satsing på bedriftsmarkedet. Den nye storeieren er også komfortabel med at det blir tap i tiden fremover.

– Vi må ha litt is i magen før dette lønner seg. På selve flåten kan man få til lønnsomhet på kortere sikt, men det finnes utrolig mange muligheter her, og markedet endrer seg veldig fort, så det er samtidig viktig at man investerer for å utnytte det langsiktige potensialet, sa Ane Furu, direktør for nye mobilitetsløsninger i Møller Mobility Group til E24 i forbindelse med kapitalinnsprøytningen i juni.

Her kan du lese mer om

  1. Bil
  2. Delingsøkonomi

Flere artikler

  1. Hyre henter 50 millioner fra Møller-konsernet – angriper bedriftsmarkedet

  2. Solid resultathopp i Møller Mobility Group

  3. Inntektshopp for kjendisblogger

  4. Annonsørinnhold

  5. Rekordinntekter for Møller Mobility Group etter elbil-boom

  6. Apple kjøper selskap med teknologi for selvkjørende biler