Kahoot fortsetter den eksplosive veksten

Læringsplattformen har siden i fjor hatt en eksplosiv økning i inntekter. Ved utgangen av tredje kvartal har selskapet 21,5 millioner aktive brukerkontoer.

Kahoot-sjef Eilert Hanoa
Kvartalsrapporter
  • Amalie Frøystad Nærø
Publisert: Publisert:

De fakturerbare inntektene endte på 11,6 millioner dollar, og Kahoot har dermed hatt en artig vekst på 241 prosent det siste året. Det viser kvartalsrapporten som ble publisert torsdag.

Til sammenligning var de fakturerbare inntektene på 3,4 millioner dollar i tredje kvartal i fjor.

Brutto driftsresultat (EBITDA) var i tredje kvartal på én millioner dollar, mot et negativt resultat på − 1,7 millioner på samme tid i fjor.

Til tross for den eksplosive inntektsøkningen taper selskapet penger, og resultat før skatt endte på negative 795.000 dollar. Det er imidlertid en markant bedring fra fjorårets tredje kvartal, da Kahoot hadde et resultat før skatt på - 2,3 millioner dollar.

Det siste året har Kahoot-aksjen skutt i været på Børsen, med en oppgang på voldsomme 295 prosent. Aksjen har per dags dato en kurs på 57,5 kroner per aksje.

Selskapet er nå aktivt i store deler av verden og til sammen har selskapet 21,5 millioner aktive kontoer. Det er en økning på 45 prosent siden samme tid i fjor.

Kontoer i USA og Canada utgjør 9,6 millioner av dem, og er dermed det største markedet. Her har imidlertid antall gjennomførte Kahoot-quizer falt fem prosent til 102 millioner siden denne tiden i fjor.

I Europa finnes det 6,7 millioner aktive Kahoot-kontoer. Det er en økning på 49 prosent siden samme periode i fjor.

Kahoot venter nå å levere fakturerbare inntekter på mellom 41 og 42 millioner dollar i 2020, dette er opp fra et anslag på mellom 35 til 38 millioner i forrige kvartalsrapport.

Antallet betalende brukere er ventet å overstige 400.000 før utgangen av året, mot tidligere anslag på «over 340.000».

Les kvartalsrapporten fra selskapet her
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Resultatrushet
  3. Kahoot

Flere artikler

  1. Kahoot mer enn doblet inntektene

  2. Sats økte inntektene - men taper fortsatt penger

  3. Kahoot tapte mer i første kvartal

  4. Dof tapte 389 millioner kroner i tredje kvartal

  5. Oslo Børs opp etter flere dager med tunge fall