Videokonferanse-selskap opplever tredoblet bruk

De siste ukene har norske Pexip opplevd en kraftig vekst i bruken av sine tjenester. I fjor økte selskapet omsetningen med 32 prosent.

ØKT BRUK: Videokonferanseselskapet Pexip leverer et rekordresultat for 2019. Bildet er fra oktober da Pexip inngikk en samarbeidsavtale med samhandlingsselskapet Kinley.

Pexip
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Etter at Norge og flere andre land i Europa de siste ukene har anbefalt innbyggerne å jobbe hjemmefra, har det norske teknologiselskapet Pexip opplevd en tredobling i bruken av selskapets videokonferansetjenester.

Det skriver selskapet i en pressemelding i forbindelse med fremleggelsen av årsresultatet.

– Vi ser nå en dramatisk økning i bruken av våre løsninger verden over knyttet til coronavirus-situasjonen. Dette er ikke noen hyggelig situasjon for noen, men vi bidrar der vi kan med å sikre gode løsninger for alle våre kunder, enten de er private eller offentlige. Det er viktig for oss at alle kan ivareta sine oppgaver på en best mulig måte i denne utfordrende tiden, sier Pexip-styreleder Michel Sagen i en kommentar.

Selskapets største aksjonær er Skagen-gründer Tor Dagfinn Veen, og hans nærstående gjennom en rekke selskaper. Samlet har selskaper han er medeier i en eierandel på i overkant av 18 prosent, viser tall fra siste tilgjengelige regnskap.

Les også

Én million månedlige brukere i 200 land

Kraftig omsetningsvekst

I 2019 opplevde selskapet en omsetningsvekst på 32 prosent til 370 millioner kroner, ifølge meldingen. Samtidig økte driftsresultatet (ebitda) med 32 millioner kroner til 76 millioner.

– Fjoråret var det desidert sterkeste året så langt for oss, ikke bare finansielt, men også hva gjelder den teknologiske utviklingen av våre produkter og tjenester, og måten vi har vunnet nye kunder globalt, sier administrerende direktør Odd Sverre Østlie i en kommentar.

Selskapet har over 200 ansatte fordelt på syv kontorer i 18 land. Europa, Midtøsten og Afrika er den største regionen til selskapet. Disse områdene står for 55 prosent av abonnementsinntektene. I tillegg har selskapet 33 prosent av inntektene fra Nord-Amerika og 12 prosent fra Asia og Australia.

Pressemeldingen fra selskapet
Les på E24+

Corona-påført hjemmekontor? Slik får du jobben gjort likevel

Les også

Aksel Lund Svindal selger aksjer for 36,5 millioner kroner til faren

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Pexip
 2. Video
 3. Startups

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Pexip går på børs: Dette må du vite om Børsens nye IT-yndling

 2. Millionskrell for Svindal etter Pexip-ras på Børsen

 3. Børsraketten Pexip: – Tror pandemien vil ha en langsiktig effekt

 4. Børsfest gir millionhopp for Svindals Pexip-aksjer

 5. Småinvestorer kaster seg over kursraketten Pexip