Sony vil slippe «The Interview» på andre måter

Sony Pictures ser etter alternative måter å slippe filmen «The Interview» på etter at filmselskapet trakk filmen som følge av trusler fra hackere.

NYE VEIER: En kinoplakat for filmen «The Interview» fotografert i Los Angeles tidligere i desember.
Publisert: Publisert:

– Det er fortsatt vårt håp at alle som vil skal få se denne filmen, heter det i en uttalelse fra det USA-baserte filmselskapet Sony.

Filmselskapet hadde ingen planer om å slippe filmen etter at det trakk den fra kinoplakaten onsdag, men etter kritikk fra USAs president Barack Obama sier selskapet at det «umiddelbart begynte å lete etter andre plattformer å slippe filmen på».

Men foreløpig har få meldt sin interesse til å slippe «The Interview», som parodierer Nord-Koreas leder Kim Jong-Un.

– Ingen strømmetjenester har sagt seg villige til å distribuere den for oss, sier Sony-sjef Michael Lynton til CNN.

En annen mulighet Sony ser på er å gi ut filmen på DVD.

Det føderale politiet FBI konkluderte fredag med at det er Nord-Korea som står bak det massive dataangrepet mot Sony Pictures 25. november. Dataangrepet førte til at selskapets datasystemer brøt sammen og en rekke interne eposter ble lekket.

Nord-Koreas FN-delegasjon avviser anklagene.

Les også

Japan: – Dataangrepet mot Sony svært alvorlig

Avviser Obama-kritikk

USAs president Barack Obama mener det var galt av Sony å trekke filmen.

– Jeg forstår bekymringene selskapet hadde. Men med det sagt, ja, jeg mener det var en feil. Vi kan ikke ha et samfunn der en eller annen diktator et sted kan begynne å innføre sensur i USA, sa Obama.

Lynton avviser kritikken.

– Det uheldige ved denne delen er at presidenten, pressen og folk tar feil når det gjelder hva som faktisk skjedde, sier han til CNN.

Ifølge Lynton var det kinoene som var for redde. Truslene gikk ut på at noen ville angripe kinoene som viste filmen.

– Kinoene kom til oss en etter en og sa at de ikke ville vise den, sier han.

Dataangrepet, som blant andre Japan fordømmer, kan koste Sony en halv milliard dollar, tilsvarende 3,7 milliarder kroner, ifølge eksperter.

Les også

– Sony-hacking var en øvelse på større angrep

Skuespillere reagerer

De amerikanske skuespillerne George Clooney og Sean Penn var blant dem som kritiserer avgjørelsen om å trekke filmen som skulle hatt kinopremiere 25. desember.

– Vi kan ikke bli fortalt at vi ikke får se noe av Kim Jong-un. Vi har et ansvar for å stå imot dette, sier Clooney i et intervju med Deadline.com.

Penn mener avgjørelsen åpnet en «Pandoras boks».

– Distributørene og Sony har, ved å ikke vise filmen, sendt IS (Den islamske staten) en invitasjon. Jeg tror IS vil akseptere denne. Pandoras boks er offisielt åpnet, sier Penn til magasinet Mother Jones.

Les også:

USA overveier motreaksjon på dataangrepSony-hackerne har publisert Snapchats hemmeligheterBrutal BBC-dokumentar avslører barnearbeid for Apple

Publisert: