32 millioner Twitter-kontoer skal ha blitt hacket

E-poster, brukernavn og passord er trolig blant informasjonen hackere kan ha stjålet fra Twitter-brukere de siste dagene.

KAN VÆRE PÅ AVVEIE: En søkermotor for hacket materiale melder at de nylig har mottatt informasjon om over 32 millioner Twitter-brukere.
Publisert: Publisert:

Kun en uke etter et av Russlands største sosiale medier VK ble hacket, kan også Twitter-kontoer ha blitt hacket, melder IT-avisen Techcrunch.

Over 32 millioner Twitter-brukere kan dermed ha fått sine personlige detaljer spredt på nettet, gjennom søkermotoren Leakedsource som spesialiserer seg på hacket informasjon.

Hackeren virker å være den samme som hentet ut informasjon fra russiske VK i forrige uke, og størsteparten av brukerne som er berørt, er i Russland, skriver Techcrunch.

Mange andre

Twitter og VK er langt ifra de eneste sosiale nettverkene som sliter med sikkerhetsbrudd. I midten av mai ble også informasjon fra over 100 millioner LinkedIn-kontoer delt på nettet.

Informasjonen stammet fra et sikkerhetsbrudd i 2012, og selskapet bekrefter at de forsøker å komme i kontakt med de berørte brukerne slik at de kan endre passordene sine, skriver Techcrunch.

Ifølge nettavisen er det imidlertid ingenting som tyder på at samme gruppe som nylig skal ha hacket Twitter, sto bak angrepet på LinkedIn i 2012.

Les også

Facebook: Zuckerberg bør miste majoritetskontrollen over stemmene dersom han forlater selskapet

Ikke den samme

Blant kontoene som ble hacket i 2012, skal en av dem ha vært Mark Zuckerbergs. Facebook-sjefen var nylig mye omtalt fordi en hackergruppe skal ha brukt lekkasjen til å komme inn på flere av Zuckerbergs sosiale medier-kontoer.

Blant kontoene hackerne fikk tilgang til, var Facebook-sjefens Twitter-konto. Dette skal imidlertid ikke være forbundet med den nylig publiserte Twitter-informasjonen, skriver Techcrunch.

Zuckerbergs navn skal ikke har vært blant de 32 millionene som ble publisert denne uken.

Les også

Advokater frykter overvåkingsdata havner i utlandet

Les også

Avtaler skal stoppe Facebooks skatteflukt

Les også

Facebook-sjefen skal ha blitt offer for passordblemmen du advares mot

Publisert: