Jaguar med modelloffensiv

Jaguar i ferd med å fornye så å si hele produktlinjen. Straks kommer en helt ny XF, og neste år slipper de en bil som de mener er perfekt for det norske markedet.

SIKTER MOT FIRMABILMARKEDET: Nils-Henrik Holmen i Jaguar vil inn på firmabilmarkedet med den nye XF-modellen.
  • Morten Abrahamsen
Publisert:

ARLANDA (E24): – Med XF vil vi ha en aggressiv prissetting, med tre års fri service, spisset mot firmabilmarkedet, sier Nils-Henrik Holmen, country manager i Jaguar Land Rover Norge, til E24.

Den nye XF skal ikke lanseres før i midten av oktober, men Jaguar inviterte nordisk presse til en så kalt statisk visning av modellen på Arlanda test-track utenfor Stockholm.

Modellen den erstatter, ble lansert i 2009 og var den første modellen som gikk bort fra Jaguars retro-pregede designprofil. Siden den gang har det blitt solgt over 300.000 XF på verdensbasis.

Holmen sier de må skape aksept i det norske markedet for å folk til å se mot Jaguar, i stedet for de mer tradisjonelle tyske merkene.

Langt lettere

– Men jeg tror mange er klare for noe nytt.

Problemet med forrige utgave var at den ikke hadde den riktig miksen for det norske markedet. Kun en motorisering ble etter hvert tilgjengelig med firehjulstrekk, en stor bensinmotor, mens stasjonsvognen kom relativt sent i livssyklusen og da uten mulighet til trekk på alle fire hjulene.

NYE SKJERMER: XF skal også kunne leveres med en en såkalt virtuelt intrumentpanel, hvor klokkene er erstattet med en skjerm. I midtkonsollen er det i tillegg en ny 10-tommers skjerm, med touch-screen.

Den nye utgaven skal få firehjulstrekk på de fleste modellene. Den blir i tillegg tilgjengelig med helt nye motorer laget på Jaguar-fabrikken og den er inntil 190 kilo lettere enn forrige versjon, prisen starter på 459.000 kroner med en helt ny 163 hestekrefters diesel motor. Den vil også komme diesel på 180 og en større V6. Bensinmotorene vil være på 240, 340 og 380 hesterefter.

– Målet i år er så selge 50 stykker innen nyttår, mens vi i 2016 vil ta ti prosent av premiummarkedet for biler av denne størrelsen, minus stasjonsvogn, sier Holmen.

Det er ennå litt uklart om den faktisk kommer som stasjonsvogn.

Mange nyheter

XF er langt fra den eneste nyheten fra det indiskeide britiske bilmerket. På vårparten kom den litt mindre XE, og når blomstene igjen titter frem neste år står nok en ny modell klar, en Holmen har veldig stor tro på i det norske markedet, SUVen F-Pace.

POTENSIAL I NORGE: Jaguar har tro på at denn kommende F-Pace vil finne et stort marked i Norge når den kommer neste år.

– Dette er den første modellen vi får som virkelig er tilpasset Norge.

Det er en mellomstor SUV, og Holmen ser på Porsche Macan og BMW X4 som de nærmeste konkurrentene. Det blir altså en sportslig SUV.

– Prisen på den blir nær X4 og under Macan, sier Holmen.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det betyr at Jaguars modellrekke snart vil bestå av fem modeller, hvor tre er under ett år gamle, i tillegg til sportsbilen F-type som kom i 2013 og luksussedanen XJ som ble lansert i 2009.

Målet til Jaguar er å selge én millioner biler i året innen 2020 på globalbasis, hvilket vil si over dobbelt så mange som i dag. Tallet for 2014 var 462.678. I løpet av årets syv første måneder er det registrert 47 nye Jaguarer i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Les også

Jaguar Land Rover ekspanderer

Les også

– De vil ha en bil de kan gå ned og si «god morgen» til

Les også

Land Rover klarer ikke å stoppe kopibil

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Jaguar

Flere artikler

  1. Jaguar XE med en ideell motor

  2. De mest spennende bilnyhetene i 2016

  3. Helt ny Jaguar – selv om det ikke ser sånn ut

  4. Årets beste bilopplevelser

  5. – Bør selge mer enn Ford Focus