Uber taper 7 milliarder kroner i tredje kvartal

Kan tape 26 milliarder før nyttår.

MILLIARDTAP: Transporttjenesten Uber kan ikke sies å få endene til å møtes.
Publisert: Publisert:

Transporttjenesten Uber gikk på et kjempetap også i tredjekvartal skriver Bloomberg. Ifølge næringslivsavisen skal Uber ha tap på 800 millioner dollar i tredje kvartal, altså nærmere 7 milliarder kroner, dette er uten inntekter og utgifter forbundet med satsingen i Kina.

Uber ga opp kampen mot taxitjenesten Didi Chuxing i august i år, men sikret seg samtidig en eierandel på 20 prosent i det kinesiske selskapet.

Minus, minus og minus

Det har vært et hektisk år for den populære taxi-appen, med et tap på 10,4 milliarder i årets første seks måneder og pluss 7 milliarder til i tredje kvartal.

De totale tapene i 2016 ende på 3 milliarder dollar, altså over 26 milliarder kroner før nyttårsrakettene sendes opp.

Dette er ifølge Bloomberg grove estimater som kan undervurdere hvor mye penger Uber faktisk taper, og inkluderer hverken renter eller skatt.

Les også

Politiet har slått til mot minst 70 Uber-sjåfører

Ifølge næringslivsnettstedet vil Ubers nettoinntekter ligge på om lag 48 milliarder kroner i år.

I april måtte Uber ut med 208 millioner kroner i forlik etter å ha blitt saksøkt av byene Los Angeles og San Francisco

Mer verdt enn GM

Det San Francisco-baserte selskapet er verdsatt til over 600 milliarder kroner, og i juni i år hentet selskapet inn nærmere 30 milliarder kroner fra Saudi-Arabias statlige investeringsfond. Til sammenligning er den amerikanske bilprodusenten General Motors verdsatt til i overkant av 480 milliarder kroner.

Til og med i USA taper Uber penger, til tross for at de rapporterte et lite overskudd i første kvartal. I månedene frem mot sommeren tapte selskapet nærmere 900 millioner kroner på driften i USA, og ifølge kilden til næringslivsnettstedet var tapet enda høyere i tredje kvartal.

Uber-sjåfører bøtelagt

I Norge fortsetter feiden mellom Uber og Norges Taxiforbund. Sistnevnte har anmeldt 105 Uber-sjåfører og politiet har slått til mot minst 70 av dem.

Les også

Uber Norge-sjefen tror ikke Uber-modellen passer i alle bransjer

Fra 25. november og 6. januar neste år vil åtte Uber-sjåfører har møtt i Oslo tingrett.

Uber-sakene som politiet nå jobber med bærer alle preg av omfattende kjøring. Politiet viser i sine saker til yrkestransportlovens paragraf 4, hvor det blant annet står at «den som mot vederlag vil drive nasjonal eller internasjonal persontransport med motorvogn, må ha løyve».

Sjef for Uber Norge, Carl Edvard Endresen, beskriver forholdene som «en vanskelig tid» for sjåførene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om