Aston Martin skal samarbeide med AMG

Etter å ha lett etter strategiske samarbeidspartnere i lang tid, har nå luksusbilprodusenten Aston Martin funnet én.

EKSPLOSIVT PAR: Aston Martin skal samarbeide med spesialavdelingen til Mercedes-Benz som lager høyytelse-versjoner av den tyske bilkjempens modeller.
Publisert: Publisert:

Aston Martin inngår et samarbeid med Mercedes-AMG. AMG er en spesialavdeling i Mercedes-Benz systemet som blant annet lager høyytelse-versjoner av en rekke Mercedes-modeller.

- Å jobbe med Mercedes-AMG på denne måten, mens vi bevarer vår uavhengighet og opprettholder Aston Martins unike karakter og stil som har vært bærebjelken i selskapet gjennom dens 100-årige historie, gir bud om en veldig lys fremtid for selskapet i det den starter på sitt andre århundre i bransjen, sier Ian Minards, utviklingssjef i Aston Martin, i en pressemelding.

Har vært alene

SAMARBEID: Ian Minardis, utviklingssjef i Aston Martin, er fornøyd med å finne en samarbeidspartner.

Aston Martin har i lengre tid sett etter samarbeidspartnere. De er en av få bilprodusenter i luksusklassen som står helt på egne ben. Dette har gjort at de ikke har hatt penger til å utvikle helt nye motorer og bilmodeller på mange år. Dagens modeller er i hovedsak basert på teknikk og design som kom rundt årtusenskiftet.

Les også: Dette er ensomme Aston Martins problem

Planen er at de to selskapene skal samarbeide om en ny, skreddersydd til Aston Martin, V8-motor. I tillegg skal AMG bidra med utviklingen av det elektriske og elektroniske i drivlinjen.

- Vi er stolte av å jobbe med Aston Martin og gi dem drivverk og elektroniske komponenter til deres kommende sportsbiler. Dette er et bevis på AMGs ekspertise innenfor teknologi og ytelse, og er en skikkelig vinn-vinn situasjon for begge parter, sier Ola Källenius, sjef for Mercedes-AMG i samme pressemelding.

Daimler får aksjer

Det er foreløpig en intensjonsavtale, og partene regner med få den i orden i løpet av 2013.

Den foreslåtte avtalen gir Aston Martin tilgang på betydelige resurser i Mercedes-AMG og Mercedes-Benz personbiler.

Les også: Italiensk selskap går inn i Aston Martin

Mercedes-Benz sitt moderselskap, Daimler, kommer til å eie opptil fem prosent av aksjene i Aston Martin, men vil ikke få stemmerett. Fra før av er aksjene eid av investeringsselskapene Investment DAR, Adeem Investment og Investindustrial.

Les også:

Ny Aston Martin - deres raskeste

100 år med Aston Martin

E24 tester: Aston Martin V12 Vantage - Brutalt vakker

Publisert:
Gå til e24.no