Volkswagen tilbake i teten

Kampen om å være det mestselgende bilmerket i Norge er hardere enn på lenge.

TIL TOPPS IGJEN: I salgsstatistikken for april er Volkswagen tilbake på toppen når det gjelder førstegangsregistrerte personbiler i Norge.
Publisert: Publisert:

Etter at Toyota fikk låne topplasseringen i et par måneder, for første gang siden 2010, er Volkswagen tilbake som det mest solgte bilmerket i Norge.

Toyota tilbake på salgstoppen

På statistikken for april viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken at det var klart flest Volkswagen som ble nybilregistrert. Med totalt 2107 biler var de langt foran Toyota som registrerte 1364. Dette gjør at Volkswagen også går forbi det japanske bilmerket på totalregistreringer i 2012 med 6674 mot 6051.

Klarer ikke å levere nok

Dette blir særlig klart på modellstatistikken, hvor det er tre Volkswagen-modeller på topp i april, Golf foran Tiguan og Passat.

- For oss har det vært slik at vi har solgt flere biler enn vi har klart å levere, sier Jan Erik Haugen, informasjonssjef for Volkswagen hos importør Harald A . Møller.

Mer bilstoff på E24 BIL

Bilmarkedet har så langt i år steget med 1,2 prosent, mens Volkswagen har hatt en tilbakegang på 3,5 prosent, Toyota på sin side har økt med 6,5 prosent og har en markedsandel 13,2 prosent i 2012.

Toyota fornøyd

- Vi fortsatt fornøyd med leveringene. Vi leverer i tråd med våre forventninger som er en markedsandel på 13,5 prosent, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

Store summer i spill når Toyota Hiace forsvinner

I mars 2010 var Toyota det mest solgte personbilmerket i Norge. Så fikk Toyota problemer med pedaler som hang seg opp og i forlengelsen av dette en omdømmeknekk. Siden den gang har Volkswagen vært størst.

- Vi har en langsiktig målsetning om å være størst, men ikke for enhver pris, sier Olsen.

Kundetilfredshet

Han sier de skal holde fokus på kunder og deres tilfredshet med Toyota og forhandlernettverket.

- Vårt scenario er at vi kan bli størst allerede neste år, i år blir nok Volkswagen for sterke, sier Olsen.

Når det gjelder konkurransen med Toyota, så er Haugen mer interessert i å fokusere på egne prestasjoner.

Møller-gruppen går så det suser

- Vår primære mål er å nå de målene vi setter mot fabrikken, og hvis det er godt nok til å bli nummer én, er det bra, sier Haugen.

Diesel ned

Målet for 2012 er, ifølge Haugen, å ha samme markedsandel som i fjor, da var den på 15,1 prosent. Så langt i år ligger de på 14,6. Han sier og at den solide økningen i april ikke er knyttet til et enkelt flåtesalg. Det vil si at det ikke er en stor bedriftskunde som har mottatt en levering.

For april gikk bilsalget ned fire prosent totalt sett i forhold til 10.876. Så langt i år er tallet 45.690.

Andelen biler med dieselmotor er på vei ned, og var i april 66,5 prosent for førstegangsregistrerte personbiler.

Nedgang er det også i samlet CO2-utslipp, det var 130 gram per kilometer, seks gram lavere enn i fjor.

Les også

Publisert: