Ekspert: Brennende Samsung-telefoner vil gi iPhone 7-salgsløft

Samsungs globale tilbakekalling av flaggskipet Galaxy Note 7 kan vise seg å være en skikkelig gavepakke til Apple, mener ekspert. Samsungs største rival lanserer trolig nye telefoner onsdag kveld.

GAVEPAKKE: Samsungs globale tilbakekalling av Galaxy Note 7 er en gavepakke til Apple, som lanserer nye iPhone-modeller dager etter skandalen. Bildet viser toppsjef Tim Cook under utviklerkonferanse i California fra juni 2015.
Publisert: Publisert:

Onsdag 7. september er dagen mange Apple-entusiaster lenge har ventet på. Dette er dagen Apple skal lansere sin nye iPhone 7 og iPhone 7 Plus. IT-giganten har allerede fått hjelp fra uventet hold, nærmere bestemt fra deres største konkurrent Samsung.

Forrige uke ble det nemlig klart at den sørkoreanske elektronikkprodusenten besluttet å gjennomføre en global tilbakekalling av flaggskipmodellen Galaxy Note 7. Det skjedde etter flere meldinger om at den ferske modellen har tatt fyr.

Kundene som har bestilt Note 7 har fått mulighet til å kansellere bestillingen, eller bytte til et tilsvarende Samsung-produkt.

Dårlig timing for Samsung

Tilbakekallingen skjedde på det som trolig er verst tenkelig tidspunkt for elektronikkselskapet – kun dager før lanseringen av nye iPhone-modeller.

Samsung har ikke gått ut med hvor mye tilbakekallingen vil koste, men toppsjef Koh Dong-Jin har uttalt at kostnadene vil bli «hjerteskjærende».

Les også

«Touchgate» rammer iPhone 6-telefoner

Nå kan det også se ut som at Apple forbereder seg på å sko seg på rivalens nederlag. Apple skal ha oppjustert bestillinger av komponenter til sine nye telefoner med 10 prosent i kjølvannet av tilbakekallingen, ifølge Digitimes.

Apple lanserer sine nye telefoner onsdag fra klokken 19.00 norsk tid.

Ekspert: – Samsung har gått på en undervannsmine

Teknologiekspert Magnus Brøyn i byrået Coxit PR er ikke i tvil om at tilbakekallingen vil sende iPhone-salget oppover.

– Det vil det utvilsomt gjøre. Samsung har jo gått på en skikkelig undervannsmine. De trodde de skulle ta innersvingen på Apple ved å lansere vanntette Note 7 før iPhone 7, men nå har det motsatte skjedd, sier Brøyn til E24.

Han tror tilbakekallingen kan bli skjebnesvanger for Samsung.

– Én ting er de direkte kostnadene i forbindelse med tilbakekallingen, men en annen ting er langtidsskadevirkningen av at det sås tvil om kvaliteten i deres produkter, sier han.

SKJEBNESVANGERT: Teknologiekspert Magnus Brøyn tror Samsungs tilbakekalling av Galaxy Note 7 kan bli skjebnesvangert for selskapet. Her avbildet under Elekronikkbransjens messe tidligere i år.

Han forteller at det lenge har vært en tvekamp mellom Apple og Samsung når det gjelder lanseringstidspunkt for nøkkelmodeller.

– Det sitter nok en gjeng i Cupertino (der Apples hovedkvarter ligger, journ. anm.) nå som smiler litt skjevt. Kanskje vil de også nevne dette indirekte under presentasjonen til Apple, sier han og tilføyer:

– Kanskje får vi høre i kveld at det er «One more thing: This phone will not explode!».

Mange Note-eiere vil bytte til iPhone

En undersøkelse utført av Market Strategies viser også at nær halvparten av dagens Galaxy Note-eiere vurderer å bytte til iPhone 7, skriver Betanews.

– Nesten halvparten (45 prosent) av dagens Galaxy Note-eiere er mer interessert i den nye iPhone-modellen enn andre Samsung-produkter. Med så mange interesserte kunder er Apple velposisjonert til å ta kunder fra Samsungs Galaxy Note 7, skriver Market Strategies.

Det er ventet at Apples nye iPhone vil komme uten vanlig hodetelefoninngang. Da Samsung lanserte Note 7 benyttet selskapet anledningen til å komme med et stikk til konkurrenten ved å gjøre et stort poeng ut av at modellen vil være utstyrt med lydplugg.

Nå kan muligens Apple få siste stikk i duellen mellom de to elektronikkgigantene.

Les også

Analytikere tror Apple kan slite med å begeistre

Les også

Nordisk undersøkelse: iPhone dårligst å snakke i

Les også

– Kostnadene vil bli hjerteskjærende

Les også

Apple-sjefen dumper Apple-aksjer

Publisert:

Her kan du lese mer om