Så store er sosiale medier sammenlignet med verdens befolkning

Brukertallene for sosiale medier øker stadig, og det største er snart større enn verdens mest folkerike land.

STØRST: Snart tar Facebook igjen Kina på antall innbyggere.
Publisert:

En stadig større andel av verdens befolkning blir koblet til internett, og sosiale medier får stadig flere aktive brukere.

Facebook øker

For å sette andelen aktive månedlige brukere i perspektiv, så har Facebook nå nesten like mange aktive månedlige brukere som det er innbyggere i Kina.

Og antallet er fremdeles økende. 1,35 milliarder brukere er en økning på 14 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Om Facebook fortsetter veksten i den farten den har nå, tar det litt over 23 dager for dem å få samme antall nye brukere som det er innbyggere i Norge.

Nest størst av de store sosiale mediene er Tencent, som er et kinesisk sosialt medium. Facebook, som er på brukertoppen globalt, er forbudt i Kina.

Det er naturlig nok et potensielt stort marked for IT-giganten, og toppsjef Mark Zuckerberg var nylig i landet for å ha møter med politikere. Da var han også på besøk hos Tsinghua University i Beijing, der han svarte på spørsmål fra salen på kinesisk.

Mikroblogg

Sina Weibo, en kinesisk mikrobloggingstjeneste med 167 millioner brukere, er deleid av giganten Alibaba, som nylig ble børsnotert på Wall Street. Tjenesten er som en hybrid av Twitter og Facebook, og fins kun på kinesisk og engelsk.

Tjenesten ble lansert noen måneder etter opprøret i Kina i 2009, som førte til at blant annet Facebook og Twitter ble blokkert.

Når man sidestiller land og sosiale medier, så eier Facebook fire av de største sosiale mediene på listen – Facebook, WhatsApp, Instagram og Facebook Messenger, som nylig ble skilt ut av Facebook-appen. Google eier YouTube og Google +.

Snapchat, som er en populær tjeneste i Norge, når ikke opp på topp 15 på denne listen, med sine 100 millioner brukere. De ville ha vært på 20. plass bak Bangladesh, Russland, Japan og Mexico.

Dating-appen Tinder ligger mye lengre ned på listen, med rundt 17 millioner aktive brukere.

Les også:

IT-giganter kaster seg inn i kampen mot ebolaGründeren bak Android slutter i GoogleFacebook kan gjøres om til en nyhetsplattformHan skal styre nesten alt hos GoogleBlokker Facebook-maset en gang for alleHer overrasker Zuckerberg hele verden med å snakke kinesisk

Publisert:

Her kan du lese mer om