– CO2-juks med færre Volkswagen-biler enn antatt

Langt færre av Volkswagens biler enn først antatt er omfattet av jukset med CO2-utslipp, ifølge en tysk avis.

BORTE: Opplysningene om at 800.000 Volkswagen-biler har jukset med mengden CO2-utslipp ser ut til å ha forduftet ut i atmosfæren, ifølge den tyske avisen Frankfurt Allgemeine Zeitung onsdag
Publisert: Publisert:

I EU skal det være snakk om 40.000 biler, og ikke 800.000 som det tidligere er meldt, skriver avisen Frankfurt Allgemeine Zeitung.

Den viser til undersøkelser som den tyske transportmyndigheten, transportdepartementet og Volkswagen selv har gjort.

800.000

Tidligere i høst fastslo det amerikanske miljødirektoratet EPA at Volkswagen har installert programvare i sine dieselbiler som gir reduserte utslipp av NOx når kjøretøyene testes. Dette utslippsjukset skal gjelde elleve millioner biler.

3. november i år innrømmet VW at de hadde manipulert dataene for CO2-utslipp fra 800.000 biler med både diesel- og bensinmotor.

To milliarder

Biler med motorer fra VW, Skoda, Audi og Seat skal slippe ut mer CO2 enn tidligere prøver har vist, men ifølge Frankfurt Allgemeine Zeitung skal færre enn 40.000 av disse bilene være påvirket av utslippsjukset.

VW hadde i siste kvartalsregnskap satt av 2 milliarder euro for å håndtere skandalen og kompensere de berørte kundene, noe som kanskje ikke lenger vil være nødvendig.

Les også

«Dieselgate» rammer Volkswagen: Salget falt 20 prosent i Storbritannia

Les også

Volkswagen-salget i USA stupte 25 prosent

Les også

Dette skal Volkswagen gjøre med juksebilene

Publisert:

Her kan du lese mer om