Ikke bare bil, nå skal Tesla gi deg strøm til boligen din

Neste torsdag vil Tesla og direktør Elon Musk annonsere et splitter nytt produkt. Og denne gangen er det ikke en bil.

MER ENN BIL: Tesla-gründer Elon Musk har flere baller i luften blant annet et romprosjekt. Nå vil han også gi deg lys i hjemmet.

Rebecca Cook
Publisert:,

For nesten en måned siden twittret Tesla-gründer Elon Musk at selskapet 30. april 2015 ville avdekke et helt nytt produkt, og dette vil ikke ha noen ting med bil å gjøre.

Natt til onsdag skal selskapet ha avslørt i en epost til investorer og analytikere at det dreier seg om et batteri som kan gi strøm til boligen din, skriver Bloomberg.

Les også

– Robotiseringen av samfunnet har allerede startet

Batteri

Teknologien til batteriet skal være den samme som selskapet bruker i sine biler, men noe modifisert, ifølge nyhetsbyråets kilder.

– Vi vil komme med mer informasjon neste uke, men vi kan bekrefte at investorer og analytikere allerede nå har fått en del informasjon på epost, sier talskvinne Khobi Brooklyn til Bloomberg.

Les også

Denne tweeten fra Tesla-sjefen er verdt 1.200.000.000 dollar

Det er foreløpig uvisst hvor mye som vil kunne drives av batteriet, eller hvor lang ladetid det vil ha.

– Vi skal avdekke Teslas batteri til hjem, konsumerbatteriet vil kunne brukes i folks hjem og forretninger ganske snart, sa Musk under en kvartalspresentasjon i februar.

Wal-Mart er med

Allerede en uke før Tesla skal avdekke det nye batteriet har flere store bedrifter forhåndsbestilt, blant dem milliardkonsernet Wal-Mart og landbruk- og industriselskapet Cargill, skriver Bloomberg.

I tillegg kan selskapet tjene godt på nye incentivprogrammet i California som gir bedrifter, og offentlige instanser fordeler dersom de benytter seg av fornybarenergi.

Som del av et pilotprogram med søsterselskapet SolarCity skal Tesla allerede ha installert batterier i 300 hjem med solenergipaneler i California. Batteriet skal også være på plass i 11 Wal-Mart butikker i delstaten, skriver nyhetsbyrået.

– I stedet for å ta strøm rett fra strømnettet, kan du ta det fra et batteri. Ideelt sett vet du når du kommer til å trenge mest strøm, kan hente det ut da, sier sjef for fornybarenergi Mack Wycoff i Wal-Mart til Bloomberg.

Les også

Planla å selge Tesla til Google for 11 milliarder dollar

Les også

50.000 elbiler i Norge: - En milepæl

Les også

En slik bil har du aldri sett før