Volkswagen har hatt rekordmange bestillinger etter dieselskandalen

I 2015 solgte Volkswagen så godt i Norge at Golf alene ville blitt det mest solgte bilmerket.

REKORDSALG OG DIESELSKANDALE: Anita Svanes i Volkswagen kan se tilbake på et år som ble veldig spesielt for merket.
Publisert: Publisert:

2015 ble et svært spesielt år for Volkswagen i Norge.

Aldri før har ett merke solgt så mange biler her til lands med 26.344 registrerte nye personbiler.

Dette viser statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. 26.344 er drøyt 10.000 flere enn Toyota som var nest størst. Faktisk ville Volkswagen Golf alene vært det mest solgte bilmerket i Norge.

Samtidig eksploderte «dieselskandalen» i slutten av september, med ringvirkninger som vi kanskje ikke har sett rekkevidden av. Fra bestilling til levering og registrering av nye biler går det gjerne flere måneder.

– Vi har hatt jevnt høy ordreinngang etter det. Med alltime-high i september og november, og veldig høy i oktober, det samme var det i desember, men der har jeg ikke de endelige tallene, sier Anita Svanes, informasjonssjef i Volkswagen, til E24.

Hun er kjapp til å takke lojale kunder, og tror 2016 vil bli et godt år for merket.

– Vi ser for oss et totalmarked som går litt ned og ender på 140.000 biler, hvor vi har en markedsandel på 15 prosent.

Ladbare hybrider tar av

Markedet i 2015 var på rett over 150.000 personbiler, hvor 17,5 prosent var Volkswagen. De har særlig tro på en sterk vekst for de ladbare hybridene. I fjor ble det registrert 2085 biler med denne drivlinjen fra Volkswagen, i år venter Svanes en mangedobling her.

– Vi vil bli ledende på ladbare hybridbiler og vi tror på et salg på rundt 11.000 biler her, fordelt på 6000 Golf GTE og 5000 Passat GTE.

Mer bilstoff på E24 BIL

Året vil samtidig bli preget av alle bilene som skal inn på verksted for å få justert jukseprogramvaren og i noen tilfeller få montert en ny del. Samtidig tror hun at hele prosessen og det som Volkswagen sentralt har satt i gang i kjølvannet av avsløringene, kan lede til noe positivt på litt lengre sikt.

– Det blir en revitalisering av selskapet, og det kan være positivt. Ikke minst at de nå har sagt at det skal satses tungt på ny teknologi, da særlig elbiler og ladbare hybridbiler, sier Svanes.

Selve tilbakekallingene skal komme i gang i starten av februar. I Norge gjelder dette 77.580 Volkswagen, 27.649 Audi, 19.947 Skoda og 21.963 VW nyttekjøretøy. På verdensbasis rundt 11 millioner biler.

Les også

USA saksøker Volkswagen

Les også

VW har ingen planer om å selge noen av sine bilmerker

Les også

Dette skal Volkswagen gjøre med juksebilene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om