Klart for potetgull-rettssak: – Gjør ikke dette for å være kjipe

Maarud lager noe de kaller «potetgull». Skal Kims også få lov? Det må Oslo tingrett avgjøre.

NEI, DETTE ER IKKE POTETGULL: Det er potetchips. Nå krever Kims at Maarud fratas eneretten på det norske ordet, som de mener har blitt allemannseie.

Illustrasjonsfoto: Kims
Publisert:

Maarud har nemlig varemerkeregistrert ordet «potetgull» Det gjør at ingen andre aktører får bruke samme betegnelse om sine, æh, tynnskårede flak av friterte poteter.

Nå har Kims fått nok, og går rettens vei.

Den spesielle saken blir behandlet i Oslo tingrett fra mandag. Der krever Kims at Maaruds varemerkeregistrering kjennes ugyldig.

– Vi gjør ikke dette for å være kjipe. Men vi synes det er upraktisk og unaturlig at vi ikke kan snakke samme språk som nordmenn flest, sier kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla Confectionery & Snacks Norge, hvor Kims-merkenavnet inngår, til E24.

Les også

Amazon vil at du skal kunne shoppe med kun ett trykk

Det norske ordet for chips?

Rønning presiserer at de ikke ønsker eneretten på «potetgull». De ønsker bare at Maarud mister sin, slik at de også får bruke ordet.

– Potetgull er for lengst etablert på folkemunne som det norske ordet for chips. Alle andre enn oss kaller jo chipsen vår for potetgull. Det har vi aldri gjort, siden vi ikke får lov. Det ønsker vi endret, sier Rønning.

– Vi mener varemerkeregistreringen mangler særpreget som loven krever. Det er Maarud helt uenig i, og da møtes vi i Oslo tingrett, forklarer Rønning.

Les også

Folk salter seg til døde

– Vårt, ikke deres

Aftenposten publiserte en lang sak om potetgull-krangelen forrige helg, og da kvitterte Maarud-sjefen slik:

– Vi har brukt hundrevis av millioner på å bygge opp dette ikoniske varemerket og har vært alene om å bruke det i 79 år. Det er vårt, ikke deres.

Les også

Stengte dørene med kjempeunderskudd

Les også

Regjeringen gir klarsignal til Ringeriksbanen

Les også

20 cm glass er alt som skiller svømmerne fra fritt fall

Her kan du lese mer om