Dagbladet-redaktør frykter medieduopol

Dagbladetredaktør John Arne Markussen frykter medieduopol dersom det ikke skjer nye reguleringer i eierskapsreguleringen av mediemarkedet.

KRITISK:Redaktør i Dagbladet John Arne Markussen er kritisk til endringer i medieeierskapsloven og mener mangfold og eierskapsspredning er viktigere for mediesektoren enn andre sektorer.
  • E24
Publisert:

- At A-pressen utfordrer dagens lovgivning på den måten de gjør demonstrerer hvorfor det er viktig å ha en lov. Hvis vi ikke har regionale og nasjonale reguleringer, er vi på vei mot duopol, og A-pressen og Schibsted vil fordele avismarkedet mellom seg, sier redaktør i Dagbladet, John Arne Markussen til Finansavisen.

Markussen er kritisk til A-pressens oppkjøp av Edda Media og mener mangfoldet og eierskapsspredning er viktigere for mediesektoren enn noen annen sektor, skriver avisen.

Flere aktører

Dagbladet-redaktøren mener det prinsipielt er viktig å ha flere aktører i markedet for å få en god offentlig debatt. Han synes de store aktørene bagatelliserer risikoen ved dominerende eierskap.

- Jeg frykter at A-pressen får kjøpe Edda Media, og at arbeidet som er satt i gang med loven vil ende opp i en tilpasning for å imøtekomme A-pressens formål, sier han til Finansavisen.

A-pressen betalte 1,7 milliarder kroner for de Eddas 83 ulike mediekanaler, deriblant 36 lokalaviser, og sikrer seg selskapet foran Polaris Media og det svenske mediekonsernet Stampen.

LES OGSÅ:

Medietilsynet vurderer forbud mot Edda Media-oppkjøp

Store uenigheter rundt avisoppkjøp

A-pressen: Vil spare i 100-millionersklassen på Edda-kjøp

A-pressen bekrefter kjøpet av Edda Media

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Dagbladet solgt tilSe og Hør-eieren

  2. Slutter som politisk redaktør

  3. Dagbladet legger ned søndagsavisen

  4. Derfor titler vi slik!

  5. Vurderer å kutte søndagsutgaven