Eker om Saab: - Jeg tror det er kjempemuligheter

Bård Eker har prøvd å ta over Saab tidligere, nå ser han store muligheter for merket, men vil verken bekrefte eller avkrefte at han går plan om å prøve igjen.

SER MULIGHETER: Bård Eker mener mye ligger til rette for fortsatt bilproduksjon for Saab.
Publisert: Publisert:

Nå som Saab er konkurs er det meldt om flere interessenter til å plukke opp det svenske bilmerket. En som tidligere har prøvd å få til en fremtid for Saab, er Bård Eker og Koenigsegg.

- Har dere planer om å prøve dere med Saab igjen?

- Nei, planer er å dra det for langt, men vi følger med så godt vi kan.

- Så du ser en fremtid for Saab?

- Ja, jeg tror det er kjempemuligheter, men det må gjøres veldig fornuftig.

Løpet ikke kjørt

Eker vil ikke si konkret hva man mener med dette, og han vil på ingen måte si at de faktisk har tenkt å gjøre noe aktivt med Saab. Samtidig er han helt klar på at løpet ikke er kjørt for den svenske bilfabrikken.

Svenske aviser mener Saab-konkurs var rimelig

- De har jo en komplett bilfabrikk, med alt det tekniske klart, de har deler og folk. Alt ligger til rette for bilproduksjon.

Problemet for Saab under Victor Mullers tid har vært at de ikke fikk i gang salget. Da E24 snakket med Eker rett etter at konkursen var et faktum mandag, sa han det hele var «forbanna trist», og at et åpenbart problem var at det rett og slett ikke ble solgt nok biler.

Ingen kunder

- Kundene uteble, hadde de kjøpt bilene ville det vært grunnlag for driften. 9-5 er jo en suveren bil, men når ingen kjøper den, hjelper ikke det. Når du ikke har salg, er det begrenset hva du får til, sa Eker mandag.

Mer bilstoff på E24BIL

Nå mener han at mulighetene ligger i å tenke på en helt annen måte.

- Bilproduksjon er fryktelig kostbart, og Saab hadde få å dele kostnadene med, er et tettere samarbeid med andre bilprodusenter veien å gå?

- Det tror jeg. Man må samarbeide, gjøre helt nye ting. Sette sammen ting på en helt ny måte, med ny teknologi i en helt ny setting. Men jeg sier ikke at vi kommer til å gjøre det.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no