Fallende resultat for Volvo

Den kinesisk-eide bilfabrikken Volvo merker at det er et svakere bilmarked.

VANSKELIGE TIDER: Volvo-sjef Stefan Jacoby, her under presentasjonen av V40-modellen tidligere i år, leverer svakere resultater enn i fjor.

Volvo
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Volvo sin halvårsrapport viser et solid fall i driftsresultatet. I 2011 noterte bilprodusenten seg for vel 1,3 milliarder norske kroner i samme periode, det sank i år til 201 millioner.

Grunnen er fallende salg, så å si overalt. I første halvdel av 2012 ble det globalt solgt 221.309 Volvo, en nedgang på 4,1 prosent.

Usikkerhet

- Den økonomiske usikkerheten i de fleste av våre markeder vil forsette ut året, og konkurransen er knallhard, sier Stefan Jacoby, sjef og styreformann i Volvo Car Corporation, i en pressemelding.

Volvo sitt langsiktige mål er å selge 800.000 biler på verdensbasis i 2020.

Les også: Volvo gjennom 85 år

- Vi bygger nå opp en robusthet i vår gruppe, og har akkurat begynt på denne endringen, sier Jacoby.

Han mener de jobber med å beholde sine marginer gjennom å være forsiktige og ikke delta i alle markeder.

Oppsigelser

Teknikens Värld skriver at Volvo sier opp 600 personer, som må gå 1. oktober, på grunn av salgstilbakegangen. Dette fordi fabrikken i Torslanda har skrudd ned produksjonstempoet fra 57 til 50 biler i timen.

Samtidig venter de nå på inntektene fra den nylig introduserte V40-modellen.

- Det vi gjør nå er å tilpasse selskapet til den økonomiske situasjonen. Vi snur hver krone to ganger før vi bruker den, sier Jacoby til Teknikens Värld.

Stabile i Norge

Han understreker samtidig at de fortsetter på sitt investeringsprogram på vel 70 milliarder kroner for å utvikle nye fabrikker og modeller.

Ifølge de siste tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken holder Volvo seg stabile i Norge. Til og med august er det nybilregistrert 7.281 Volvo i 2012, en nedgang på 0,6 prosent i forhold til samme periode i fjor. Merket er det fjerde største i Norge.

Les også:

Publisert:

Flere artikler

  1. Nye kutt hos Volvo

  2. Ny Volvo-sjef

  3. Volvo-salget synker

  4. Peugeot tror de klarer åsnu den negative trenden

  5. Volvo låner mer penger