SVARER APPLE: Samsung saksøker Apple

Bare fire dager etter at Apple saksøkte Samsung for å ha kopiert iPad, svarer sørkoreanerne.

STRIDENS EPLER: Apple mener Samsung Electronics' Galaxy Tab, vist til venstre, likner for mye på iPad. Samsung mener på sin side Apple har rappet teknologi til å utvikle mobiltelefonen iPhone.
  • Bernhard L. Mohr
Publisert: Publisert:

Samsung har tatt ut søksmål mot Apple ved rettsinstitusjoner i Sør-Korea, Japan og Tyskland.

Det melder den sørkoreanske teknologigiganten i en pressemelding fredag, som er referert av de største internasjonale nyhetsbyråene.

Ifølge meldingen tar Samsung Apple til retten for å ha misbrukt en rekke av sørkoreanernes registrerte patenter knyttet til mobilteknologi. Blant annet skal Apple ha tyvlånt patenter for optimalisering av 3G-dataoverføring, mener Samsung.

- Samsung svarer aktivt på de rettslige skrittene som er tatt mot oss for å beskytte åndsverket vårt og for å sikre fremtidig innovasjon og vekst innen mobilkommunikasjon, heter det i meldingen, ifølge Bloomberg.

Svarer på Apple-søksmål

Søksmålet fra Samsung kommer bare fire dager etter at Apple saksøkte Samsung for misbruk av Apples patenter i leseplaten Galaxy, som er en av hovedkonkurrentene til iPad.

Apple mener måten Galaxy-produktene fungerer, inkludert måten de betjenes ved hjelp av håndbevegelser på skjermen, så vel som produktenes form og farger ligner for mye på Apples egne iPhone og iPad.

Det hele kompliseres av at Samsung er en av Apples viktigste underleverandører. Uten komponenter fra Samsung stopper produksjonen av iPhone opp.

- Taktisk spill

Chang Sea Jin, professor i bedriftsøkonomi ved universitetet i Singapore, mener Apples søksmål er et taktisk spill.

- Apple forsøker å irritere Samsung. De spiller en ball til Samsung for å holde dem på tå hev, sier Chang til Bloomberg.

Han er heller ikke særlig overrasket over motsøksmålet.

- Dette er typisk business. Den vanlige måten å behandle slike saker er å gå til motsøksmål. Det blir ikke en strid mellom toppledelsen i Apple og Samsung; advokatene vil ta hånd om det, sier Chang.

Fredag ville Apples pressetalsmenn ikke kommentere motsøksmålet fra Samsung.

Les også:

Skjult fil skaper storm mot AppleApple knuser forventningene- Galaxy er iPad-kopi

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Vil se den neste iPhonen

  2. Patentkrigen når nye høyder

  3. Samsung går til sak mot Apple - igjen

  4. Farsen fortsetter: Samsung vil forby salg av iPhone 4S

  5. Apple knuser Samsung i amerikansk domstol