Innholdsproduksjon koster strømmegigantene dyrt: Disney tapte nær ni milliarder i fjor

De store internasjonale strømmetjenestene blør penger. Disney alene tapte over én milliard dollar i fjor knyttet til eierskap i diverse strømmetjenester. 

STORE TAP: Disney hadde enorme kostnader knyttet til strømmetjenester i fjor, på tross av at selskapet egne tjeneste ikke er lansert ennå.
Publisert: Publisert:

Disney skal etter er planen lansere sin egen strømmetjeneste i løpet av året, men allerede renner pengene ut.

Eierskap i diverse amerikanske strømmetjenester sørget for store tap for Disney i 2018. Det fremkommer av en melding fra selskapet.

Selskapet opplyser at de gjennom sitt eierskap i amerikanske Hulu noterte et tap på 580 millioner dollar, tilsvarende 4,9 milliarder kroner i regnskapsåret som ble avsluttet ved utgangen av september.

Samtidig tapte man 469 millioner dollar, tilsvarende 4 milliarder kroner, i direkte til forbruker-segmentet. Størstedelen av dette er relatert til BAMtech, som står bak teknologien i strømmetjenesten ESPN+, ifølge CNBC.

Dermed tapte selskapet 1,049 milliarder dollar, tilsvarende 8,93 milliarder kroner på strømmetjenester i fjor.

Les også

Strømmeselskapene taper milliarder på passord-deling

Produksjon av innhold koster dyrt

Da Disney i november offentliggjorde at Disney+ var navnet på strømmetjenesten selskapet lanserer i løpet av året, ble det samtidig kjent at selskapet vil produsere en rekke filmtitler eksklusivt for strømmetjenesten. Blant annet skal det lanseres en ny filmserie i Star Wars-sagaen, samt nye animasjonsfilmer fra Pixar og en rekke superheltfilmer til den nye tjenesten.

Det er langt fra gratis å lage slikt innhold noe som gjør at kampen mot Netflix kan bli av det dyre slaget skal man tro BTIGs analytiker Rich Greenfield.

– Strømming krever en sterk toleranse for tap, særlig om du jobber med å innhente konkurrenter, sier Greenfield til CNBC.

Les også

Netflix-aksjen falt markant etter kvartalsrapport

Netflix brukte 100 milliarder på innhold

Tidligere denne uken la Netflix frem sitt kvartalsresultat for fjerde kvartal som viste at selskapet i løpet av 2018 brukte over 12 milliarder dollar, tilsvarende over 100 milliarder kroner på innholdsproduksjon i 2018. Det var en oppgang på 35 prosent fra året før.

Når Disney også tar sats inn i strømmeverdenen, er det ikke ventet at Netflix vil bruke mindre på innhold. Analytikere på Wall Street forventer at selskapet i år vil bruke 15 milliarder dollar, tilsvarende 127 milliarder kroner på produksjon av filmer og serier i år, ifølge news.com.au.

På tross av at Netflix i fjor kunne notere en inntektsvekst på 35 prosent til 16 milliarder dollar i fjor er ikke den økonomiske situasjonen i selskapet optimal. Netflix hadde i utgangen av året en negativ kontantstrøm på 1,3 milliarder dollar.

Også gjelden i Netflix er høy. Ifølge resultatrapporten hadde selskapet en langsiktig gjeld på 10,36 milliarder dollar ved utgangen av året. Det er en oppgang på to milliarder dollar fra utgangen av september.

Les også

Nordmenn betaler dyrt for lite hos Netflix

Les også

Undersøkelse: Netflix mister markedsandeler i Norden

Publisert:

Her kan du lese mer om