Her skriver Elon Musk romfartshistorie

Selskapet SpaceX har skrevet romfartshistorie ved å lande en ubemannet rakett nær oppskytningspunktet etter få minutter i luften.

OPP: Romfartsselskapet SpaceX har lyktes i å lande sin Falcon 9-rakett etter oppskyting.

Joe Skipper Reuters
Publisert:,

Den ubemannede Falcon 9-raketten ble skutt opp mandag kveld lokal tid fra stasjonen i Cape Canaveral i Florida. Ti minutter senere landet den trygt nær oppskytingsrampen og utløste jubel blant personellet på bakken.

Raketten var lastet med kommunikasjonssatellitter, og det såkalte første trinnet av den landet, mens resten av raketten fortsatte sin ferd ut i rommet.

– Velkommen tilbake, baby, skrev SpaceX-eieren Elon Musk, som også har grunnlagt bilselskapet Tesla, på sin Twitter-konto.

Begivenheten regnes som et stort steg i retning av gjenbruk av raketter. Med dagens teknologi må rester av brukte raketter kasseres, og det fører til tap av millioner av dollar for rakettindustrien.

Testen av Falcon 9 var den første siden tilsvarende rakett eksploderte få minutter etter oppskytningen i juni. Den skulle da frakte utstyr til Den internasjonale romstasjonen ISS.

Også flere tidligere forsøk har mislyktes, men SpaceX har uttalt at hvert oppskytningsforsøk har hjulpet ingeniørene nærmere til å finne teknikken som gjør det mulig å lande raketten igjen.

UTSKYTNINGEN: Her tar Falcon 9 av ved Cape Canaveral Air Force Station mandag lokal tid.

Craig Bailey Ap
Les også

Tesla-sjefen Elon Musk sammenlignes med Neo i Matrix-filmene

Les også

Elon Musk kommer til Bergen

Les også

Musk vil lage verdens mest effektive solcellepanel

Her kan du lese mer om