Hello henter nye penger: Altibox blir ny storaksjonær

Fiberselskapet Altibox går inn med frisk kapital i mobilselskapet Hello, og sikrer seg halvparten av aksjene. Dermed kan fiberkjempen fra Rogaland nå tilby både bredbånd og mobiltjenester.

BYGGER TELE-MUSKLER: Thomas Sandaker, administrerende direktør i mobilselskapet Hello, får Altibox inn som ny partner, og styrker seg dermed betydelig i konkurransen mot Telenor.

Foto: Hello AS
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Aktørene i den norske telekombransjen får nå en tøffere konkurrent å bryne seg på.

Fiberselskapet Altibox og mobilselskapet Hello inngår nemlig en allianse, der Altibox går inn på eiersiden med 50 prosents eierandel i Hello.

Den andre halvdelen av aksjene vil eies av gründer og styreleder i Hello, Nadir Nalbant, administrerende direktør Thomas Sandaker og en gruppe småaksjonærer.

Det er Dagens Næringsliv som omtaler fusjonen i lørdagens avis.

Ifølge avisen går Altibox inn med om lag 100 millioner kroner i mobilselskapet, men dette er ikke noe partene vil bekrefte overfor avisen.

Nadir Nalbant, gründer og styreleder i mobilselskapet Hello. Arkivbilde.

Foto: Linda Næsfeldt VG

– Dette har vært en lang og grundig prosess der vi har jaktet på den ideelle partneren som kan bidra til å løfte Hello til et nytt nivå. I Altibox har vi funnet en perfekt match. Vi setter begge kundeopplevelsen i høysetet, og vi utfyller hverandre både når det gjelder tjenestetilbud og kundedatabase. For oss er Altibox en drømmepartner, sier Nalbant til avisen.

Dette er ikke første gangen Hello henter penger. I 2006 fikk Hello-gründer Nadir Nalbant storbanken DNB og Tafjord Kraft inn som eiere.

Hello opplyser til E24 at selskapet siden august 2015 har vært eid av selskapets gründer og styreleder, Nadir Nalbant, administrerende direktør Thomas Sandaker og småaksjonærer. Det er disse som blir sittende på resterende aksjene.

Les også

Ice begynner frigjøringen fra Telia: Vil hente flere hundre friske millioner til norske investeringer

Kan tilby full tele-buffé

Med dette oppkjøpet kan Altibox både tilby fiberbredbånd, TV og mobiltjenester i det norske markedet. Dermed utfordrer de både Telenor og Get-eier TDC, som også tilbyr hele spekteret av telekomtjenester i det norske markedet.

– Vi har 450.000 husstander som bredbåndskunder, som tilsvarer 1,2 millioner personer. Nå kan vi tilby alle våre kunder produktene fasttelefoni, mobil, internett med fiberbredbånd og tv, sier Toril Nag, styreleder i Altibox, til avisen.

Hun forteller til avisen at Altibox har hatt mobilmarkedet på tegnebrettet siden 2005:

Styreleder Toril Nag i Altibox.

Foto: Altibox

– I det siste har det modnet. Mobilbrukerne kjøper ikke lenger et taleprodukt, men data. Det er nytt. Det gjør at det aktualiserte seg.

Telenor og Telia blir nå også i økende grad utfordret i mobilmarkedet av Ice. Selskapet blir den eneste aktøren i Norge som vil kunne konkurrere med sitt eget mobilnett. Ice bygger i disse dager ut landets tredje landsdekkende 4G-nett.

I overgangsfasen frem til Ice får hele nettet sitt oppe og gå for mobilkundene, leier de nasjonal tilgang til Telias mobilnett.

Hello leier på sin side tilgang hos Telenor.

Hello-sjef Thomas Sandaker var tidligere i år ute i E24 med et krast angrep på Telenor og Telia, som han mener har sørget for at konkurransen i den norske mobilbransjen «er basert på en stor bløff». Han erklærte samtidig priskrig mot de to dominerende aktørene i det norske markedet.

Hello og Ice har kommet seirende ut i en prisanalyse forbrukernettstedet Dinside.no har gjennomført.

Les også

Anvitha (9) har laget to apper – nå er hun yngst på Apple-konferanse

Les også

Lover 4G «overalt»

Les også

Telenor fjerner utenlandsgebyrene i Europa

Publisert:

Flere artikler

  1. Thomas Sandaker slutter som Hello-sjef

  2. – Dette er litt som keisernes nye klær

  3. Fartssperrene forsvinner i mobilmarkedet: Nå åpner lavprisselskapene slusene

  4. Annonsørinnhold

  5. Chili fant tonen med Telia

  6. Støtter den gamle rivalen i Phonero-striden