Fullstendig anonym racerbil

Den nye Audi S3 er veldig mye bedre enn den forrige, uten at det er synlig for det blotte øyet.

Publisert: Publisert:

Oi, som tiden går. For ikke mange år siden ville en bil som gjorde null til hundre på mindre enn fem sekunder automatisk vært en superbil. Dette er et tempo som for eksempel en Ferrari Testarossa ikke var i stand til.

Så det som for ikke lenge siden var en bil som hang på gutteromsvegger over hele verden, blir nå most av noe som er helt likt bilen den litt dølle naboen din har. For Audi A3 er en bil som ikke gjør særlig ut av seg. Det er riktignok en litt dyr og snobbete bil i sitt segment, men det segmentet er kompaktklassen, som ikke er kjent for, eller har plass til, noe spesielt.

Her regjerer Volkswagen Golf, som Rosenborg gjorde under Nils Arne Eggen, og de aller fleste alternativene er til forveksling like. Bare se på Citroëns bidrag, C4, så skjønner man at det ikke er rom for de spreke designideene her.

Det som det derimot er rom for, er et vidt spekter av motorer. Man kan kjøpe en Audi A3 med 105 hester (sikkert den naboen har), eller man kan gå for tregangeren og satse på en S3 med 300 hester.

Kraftig forbedret

Dagens A3 er veldig god bil. Den nye plattformen byr på kjøreegenskaper av en helt annen klasse en den forrige hadde. Dette profiterer S3en kraftig på. Tidligere var dette en rask med ikke spesielt vellykket bil, nå er det noe helt annet.

Mer bilstoff på E24 BIL

Utgangspunktet for bilen er det samme som man finner i Golf, og S3 har blitt en bil som tar alt det som er bra med dagens Golf GTI, og så lagt til 70 hestekrefter og firehjulstrekk. Det blir aldri galt.

På svingete vei kjenner man virkelig forskjellen fra tidligere A3-modeller. Veigrepet er imponerende, og da skal det sies at vi hadde bilen under til dels lumpne føreforhold, med underkjølt regn og annet skrot man opplever når gradestokken virrer rundt null. Da er det greit med en bil som kommuniserer, som trekker på alle fire og som ikke lenger har en misbrukers trang til å understyre.

Flere biltester

S3 føles virkelig som en mega-Golf, noe som er sagt i beste mening. For motoren er en skikkelig fersken. En fire sylindret, to-liters motor, som selvsagt er turboladet. I S3ens tilfelle har de altså hentet ut massive 300 hestekrefter.

Bakoversveis

Det er ikke til å komme i fra at det er et solid tall. Det som imponerer mest er hvordan byr på et veldig bredt register under bruk. Man kan la den putre rolig på lave turtall i høye gir, eller man kan gå for bakoversveis modus. Da gir den fra seg en av de kuleste, firesylindrete lyden på markedet. En raspende rapp-rapp-rapp som forteller nabolaget at du ikke er den dølle naboen.

SYMBOL: S-merket til Audi betyr en sportslig utgave med en røslig motor, men ikke så spinnvill som RS-utgavene.

Samtidig er det ikke til å komme i fra at bilen ser eksepsjonelt kjedelig ut. Riktignok har denne bilen en liten hekkspoiler bak, men ellers er det ikke mye som skiller den fra en helt vanlig A3, som igjen er en velproporsjonert bil som ingen ville klare å gi skikkelig signalement på om man skulle bli ranet av en.

På ett vis er det litt kult, det at man kan ha en så ordinært utseende bil, som er så lite ordinær når det gjelder krefter. Men Audis evige hang til å ha ett designuttrykk på så å si alle bilmodellene gjør at det blir tamt.

Trekvart million

KONKURRENT: Om ikke lenge kommer det en ny Golf R. En bil basert på samme plattform med like mange hestekrefter.

På den positive siden så er det trolig ingen som skjønner at du har blåst av mildt utrolige 750.000 kroner, og det er før man har spurt om det er mulig å få den med noe ekstrautstyr, på en Audi A3.

Skulle noe avsløre deg, så er det uansett ikke så vanskelig å gjøre et forsøk på å rettferdiggjøre kjøpet. Hvor mange andre biler kan kjøre så bra, vinne så mange lyskryss og samtidig romme fire voksne mennesker med hyttebagasje? Man hadde trengt to Ferrari Testarossa og fortsatt hadde man måttet sette igjen bagasje, men det er mulig de hadde tatt en fullastet S3 i et lyskryss drag-race.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om