Bilprodusent står opp fra de døde etter 54 år

Bilmerket Borgward forsvant omtrent samtidig med at bilrasjoneringen opphørte i Norge, nå gjør de comeback.

DEN GANG DA: Borgwards mest suksessrike modell, Isabella, fotografert for mer enn 50 år siden. Det er grunn til å tro at de vil vise noe mer moderne i Geneve neste måned.
Publisert: Publisert:

I 1961 gikk den tyske bilprodusenten Borgward konkurs. Det ble grunnlagt av Carl F. W. Borgward i 1929.

De startet opp med å lage bitte små varebiler, men ekspanderte etter hvert til personbiler. Deres mest populære modell skulle bli Borgward Isabella som ble laget fra 1954 og ut selskapets levetid.

De var pionerer på luftfjæringer og automatgir, men forble en småskala produsent, deres produksjon var heller ikke spesielt effektiv og i 1961 ble de begjært konkurs av sine kreditorer. Borgward selv mente hele tiden at selskapet var solvent. Det viste seg å stemme i den forstand at det var igjen 4,5 millioner mark når de hadde gjort opp for seg. Borgward selv døde i 1963, og selskapet gikk over i historiebøkene.

Mer bilstoff på E24 BIL

Deler av produksjonsutstyret havnet i Mexico hvor bilene ble laget i noen år på slutten av 60-tallet.

Grunnleggerens barnebarn, Christian Borgward, melder nå at merket skal gjenoppstå.

BARNEBARN: Christian Borgward barnebarnet til grunnleggeren, og det skal være en barndomsdrøm å restarte selskapet igjen.

– Kanskje er det på grunn av påvirkningen fra min bestefars historie, for vi tror at hvis man har viljen til å lykkes, kan du oppnå hva som helst, sier Christian Borgward på dere hjemmeside.

Her står det også at planen for selskapets renessanse startet ved årtusenskiftet. Siden det skal en stadig voksende gruppe av ingeniører og designere har jobbet med Borgward i det stille.

Nå skal målet være nådd og de vil vise resultatet på bilutstillingen i Genève i mars. Dette bil være merkets første tilstedeværelse der siden 1960.

De sier ingenting om hva slags kjøretøy det er snakk om, men sier de skal videreføre det bilene var kjent for, ifølge det nye selskapet, det å være «innovative, levende og luksuriøse.»

- Genève er et viktig steg inn i vår lovende fremtid, og vi kan ikke vente på å være tilbake der, sier Christian Borgward.

Les også

Dette ble de mest populære bilmodellene i 2014

Les også

Bilsalget i Europa vokser for første gang siden 2007

Les også

Bilmodellene som floppet i 2014

Publisert: