Tesla med verdens raskeste familiebil

Snart er Teslas Model S med firehjulstrekk leveringsklar. Som eneste norske representant har E24 fått kjenne på hvor vanvittig kjapp den er. Se video av bilen i akselerasjon under.

SUSER AVGÅRDE: Tesla Model S P85 D skyter ut av startblokkene som knapt noen annen bil gjør.
Publisert:

Berlin (E24:) Om ikke lenge kommer de første Tesla Model S med firehjulstrekk til Norge. Den vil bli levert i tre versjoner, hvor den sterkeste, P85 D, har 515 kilowatt, tilsvarende 700 hestekrefter.

Tirsdag var E24 i Berlin hvor vi møtte Tesla-sjef Elon Musk, samtidig fikk vi en smakebit på hvor kraftig denne bilen er, som passasjer. De tillater ennå ikke pressen å kjøre bilen, men fartsføleselsen får man vel så godt inntrykk av når man ikke står for pedalbruken.

Musk uttalte at dette er den raskeste, firedørsbilen på markedet. Her snakker han om akselerasjon. På papiret er denne oppgitt til å være på 3,4 sekunder fra null til hundre. Og etter å ha opplevd den fra stillestående til godt over hundre fra baksetet, er det ingen grunn til å betvile disse tallene.

Mer bilstoff på E24 BIL

Følelsen er at man må skyve ørene frem fra bakhodet når sjåføren roer det hele ned.

– Det har vært viktig for oss å vise at elbiler kan være raske, sa Musk under møtet. En viktig motivasjonsfaktor for Tesla har vært å vise at det går an å lage en elektrisk bil som både ser bra ut og har ytelser som matcher selv de raskeste bilene med konvensjonell motor.

(Saken fortsetter under videoen)Etter hvert ønsker de å lage biler som er både mindre og rimeligere. Om tre år kommer Model 3, som vil være på størrelse med en BMW 3-serie, og koste halvparten av Model S. Samtidig vil den ha omtrent samme rekkevidde, men før det skal SUV-en Model X lanseres, mot slutten av neste år.

Ekstrem

– Det blir en slags utvidelse av Model S. Den er basert på samme plattform, og den vil også være dyr. Disse bilene er ikke ment å være billige, det skjer først når vi kommer med Model 3, sa Musk.

Les også

Tesla Model X utsatt


Han sa at den bilen først kan bli klar når deres nye, store batterifabrikk er klar til å levere batterier i en massiv skala.

ELEKTRIFISERING: Elon Musk håper at Teslas biler får folk til å få øynene opp for elbiler.

– Målet vårt så langt har vært å få fart på salget av elektriske biler. Model S P85 D har to separate motorer, med 165 kilowatts motorkraft foran og 350 kilowatt bak. Musk sa at disse to motorene gjør de kan flytte kraft seg imellom raskere en det som er mulig med en konvensjonell motor som gjør dette via en mekanisk eller elektronisk kobling mellom de to akslingene.

Tesla Model S P85 D er helt klart ekstremt rask, og det er knapt noen biler på det norske markedet som kan matche akselerasjonen. Som familiebil er dette noe helt utenom det vanlige. Prisen i Norge starter på 677.000. Skulle man klare seg med noe mindre futt vil Model S med firehjulstrekk komme i to versjoner til. 85 som har 280 kilowatt motorkraft, den gjør null til hundre på 5,4 sekunder og koster 569.000 kroner.

Les også:Publisert: