GM-sjef om Musk: – Han er full av dritt

Elon Musk liker å skryte av teknologien i de nyeste Tesla-modellene. Ikke alle er like overbevist.

VISJONÆR: Det er liten tvil om at Elon Musk har store visjoner, men det er noe uenighet om hvor gjennomførbare en del av visjonene er.
Publisert: Publisert:

Tesla-sjef Elon Musk har tidligere uttalt at alle biler produsert etter oktober 2016, inkludert den rimeligere «Folke-Teslaen» Model 3, allerede har maskinvaren som er nødvendig for selvkjørende teknologi.

Da sjef for selvkjørende teknologi Scott Miller i General Motors fikk spørsmål fra australske medier om hva han tenkte om Musk og planene fredag, svarte han, ifølge Sydney Morning Herald:

– Jeg tenker at han er full av dritt.

– Uansvarlig

En fullverdig selvkjørende bil er det industrien kaller «nivå fem». Ifølge Miller er det «uansvarlig» av Musk å hevde at en bil som er laget på et så tidlig tidspunkt, har det som trengs for å nå dette nivået.

– Vil du virkelig stole på én sensor som måler farten til en bil på vei inn i et kryss uten å trekke deg? Jeg tror du trenger en form for bekreftelse, sa Miller ifølge Marketwatch.

Ifølge GM-toppen vil deres egen selvkjørende teknologi ha flere og bedre sensorer enn Teslas når den blir gjort tilgjengelig for folk flest.

Elbil-kamp

Det trommer opp til kamp om elbil-kundene i bransjen.

Ford har satt ned en egen gruppe som skal øke tempoet i selskapets elbilsatsing, mens GM lover en rekke nye lavutslippsbiler og spår at alle biler blir elektriske. Også tyske Volkswagen, BMW og Mercedes har varslet tunge elbilsatsninger.

Telsa selv sliter med produksjonen, og salgstallene for tredje kvartal ble presentert mandag kveld, hadde kun 260 nye Model 3-biler blitt produsert. Egentlig skulle tallet være 1500.

Meglerhuset Jefferies gikk nylig ut og spådde kollaps i Tesla-aksjen.

Les også

Nye toner fra gigantene: Ford og GM satser elektrisk

Les også

Tesla knuser norsk salgsrekord

Les også

Tesla leverte langt færre Model 3 enn ventet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om