BØTER PÅ MILLIONTAPET: GM hjelper Koenigsegg med Saab-tap

Koenigsegg får hjelp til å dekke millionutgiftene til det mislykkede Saab-kjøpet.

FÅR IGJEN: Christian von Koenigsegg og de andre investorene får igjen noen av millionene de brukte på de mislykkede Saab-kjøpet.
Publisert: Publisert:

Koenigseggs mislykkede forsøk på å kjøpe Saab kostet selskapet rundt 100 millioner svenske kroner, men må ikke betale alt selv, melder Ekot.

LES OGSÅ: Nedtur tross oppkjøp

Deler av beløpet står nemlig tidligere Saab-eier GM for.

- GM og mange av disse konsulentene og leverandørene som var med, har hjulpet til med å dra sitt strå til stakken for å hjelpe oss med å dekke hele beløpet. Det er vi takknemlige for, men mesteparten har vi tatt selv tross alt, sier Christian von Koenigsegg til Ekot på bilmessen i Geneve.

LES OGSÅ: - Saab kan bli svært profitabelt

Han er vag når det gjelder hvor mye GM har lagt på bordet.

- De er omtrent en tredjedel, sier han.

Venter ikke mer

Etter et halvt år med intense forhandlinger, så trakk Koenigsegg Group seg fra avtalen 24.november i fjor.

Til slutt endte det med at nederlandske Spyker kjøpte Saab.

LES OGSÅ: Spykers eiere sier ja til Saab

Avtalen som lå til grunn for Spyker-kjøpet er nesten den samme som Koenigsegg jobbet frem, men det er ikke aktuelt for Koenigsegg å prøve å få tilbake enda mer penger.

- Selvsagt har det vært trivelig å få tilbake utlagte penger, men noen slik mulighet ser jeg ikke at finnes. Og disse pengene som vi har investert var vi villig til å tape, sier han.

- Vi visste at det fantes en risiko for at det kanskje ikke skulle bli noe av, så vi gikk inn med åpne øyne og på en måte så får man jo skrive av en slik investering allerede i starten.

Vond spiral

Forhandlingene om Saab-kjøpet halte ut i tid, og det var den viktigste årsaken til at Koengisegg Group trakk seg, ifølge den norske investoren Bård Eker.

Han var sammen med von Koenigsegg stentral i forhandlingene.

- Spiralen har bare blitt verre og verre. Vi kan ikke bruke mer energi på dette. Vi kan ikke garantere at businessplanen vår holder nå, og dette er en så seriøs bedrift at da tør vi ikke, sa Eker til E24 rett etter at det ble kjent at Saab-kjøpet gikk i vasken.

LES OGSÅ: Eker: - Dette er veldig bittert og veldig kjipt

Christian von Koenigsegg mener at de visste hvilken risiko de løp da de startet forhandlingene.

- Går den senere gjennom og fungerer har man jo fått den oppsiden man håpet på. Men man må jo også alltid være forberedt på nedsiden, noe vi dessverre råket ut fra, sier von Koenigsegg.

Les flere nyheter på E24.no.

Publisert:
Gå til e24.no