VW vil bli størst - satser stort i Brasil

Med et svakt europeisk bilmarked ser Volkswagen til Sør-Amerika for videre ekspansjon.

SATSER: Martin Winterkorn, Styreformann i Volkswagen AG og Thomas Schmall, administrerende direktør i Volkswagen Brasil, under åpningen av bilutstillingen i São Paulo søndag.
Publisert: Publisert:

Volkswagen-gruppen har som plan å være verdens største bilprodusent i 2018. I dag er de bak Toyota og General Motors.

For å bli dette må det ekspanderes, og nå ser de til Brasil.

- Det brasilianske bilmarkedet har et betydelig vekstpotensial. Brasil er en svært viktig hjørnesten i vår «Strategy 2018», sa Martin Winterkorn, styreformann i Volkswagen, under åpningen av bilutstillingen i São Paulo søndag.

Store investeringer

De skal investere 3,4 milliarder euro, tilsvarene 26 milliarder norske kroner, frem til 2016. Pengene skal brukes på nye produkter, teknologi og utvidelse av produksjonskapasitet.

I dag har de seks fabrikker i landet. I Taubaté skal det lages opptil 1300 Gol og Voyage-modeller per dag.

Mer bilstoff på E24 BIL

SØR-AMERIKA: Volkswagen Gol har vært en bestselger i Argentina og Brasil de siste 25 årene.

Volkswagen sier i en pressemelding at de satser på å være så energieffektive som mulig, og de oppgraderte fabrikkene skal bruke 30 prosent mindre energi enn de gjør i dag.

Fornybar

Ifølge Volkswagen skal 94 prosent av energien som brukes på de brasilianske fabrikkene komme fra fornybare kilder, og med egne vannkraftverk skal de være 40 prosent selvforsynte.

Så langt i år har Volkswagen solgt 573.700 biler i Brasil, 8,1 prosent mer enn i fjor, mens deres fabrikker i landet har laget 828.400 blir for salg i Brasil og eksport.

Volkswagen Gol har vært en bestselger i Brasil i 25 år, modellen selges ikke i Europa.

I Europa falt salget av Volkswagen personbiler med 14 prosent i september, mens det globalt økte med 6,5 prosent. De solgte 801.000 personbiler i september, hvorav 131.000 i Europa.

- Dagens usikre situasjon i eurosonen og de generelle markedsforholdene krever at vi må følge ekstra godt med, sa Christian Klingler, styremedlem i Volkswagens salgs- og markedsavdeling i en pressemelding da tallene ble lagt frem.

Les også:

Europas bilsalg: - Det ser dystert ut

Full fart i USAs bilsalg

Bilsalget: Nedgang i september

Publisert:
Gå til e24.no