Britiske luksusbiler i vinden

Indiskeide
Jaguar og Land Rover kan vise til sterke tall så langt i 2012, men opplevde uventet
motstand i USA i oktober.

POPULÆRE: Land Rover har opplevd en sterk vekst de senere år. Her fra åpningen av deres fabrikk i Pune, India, i mai 2011.
Publisert: Publisert:

Indiske Tata eier Jaguar og Land Rover, og de forhenværende britiske merkene kan melde om bra moment i deres salg. Samlet solgte JLR 25.176 biler globalt i oktober, noe som er ti prosent bedre enn samme måned i fjor.

Tallet for hele 2012 er 294.291, noe som er hele 35 prosent mer enn samme periode i 2011. Noe av forklaringen her ligger nok i at Evoque-modellen til Land Rover, som er deres suverent mest solgte, først kom på høsten i fjor.

- Gjennom et år med veldig sterk konkurranse i premiumsegmentet, og stadig økende økonomisk usikkerhet, er jeg glad for å se en så sterk etterspørsel etter våre produkter, og at vi fortsatt gjør det godt i våre kjernemarkeder, sier Phil Popham, JLR salgsdirektør, i en pressemelding.

Les også: Rekordsalg for Jaguar Land Rover

Oktober ga 22.166 solgte Land Rover biler, og med 249.414 biler så langt i år ligger dette merket 41 prosent over fjoråret.

I disse tallene er det og veldig tydelig at Jaguar er en liten aktør. De solgte 3.010 biler i oktober, en nedgang på 24 prosent, men det er her JLR nevner den uventete aktøren. Det er Sandy, orkanen som feide inn over USAs østkyst. Den skal ha forpurret introduksjonen 2013-modellene til Jaguar i USA.

Mer bilstoff på E24 BIL

JAGUARS HÅP: Med den leveringsklare stasjonsvognutgaven av XF, kan Jaguar-salget øke.

De ti første månedene i år skal det ha blitt levert ut 44.877 Jaguarer globalt, noe som er åtte prosent mer enn i fjor.

Les også: Fra katastrofe til suksess på to år

I Norge har og Land Rover hatt en kraftig økning siden introduksjonen av Evoque. Så langt i år er det registrert 581 nye Land Rover, en økning på 348 prosent fra i fjor, av disse er 514 Evoque.

Les også: Tyske premiummerker trosser bilkrisen: Selger som aldri før

Jaguar er med 35 nybilregistreringer i 2012 en av de små aktørene. De håper nok på en markert økning når XF-modellen hvert øyeblikk er klar som stasjonsvogn.

Som ellers i verden har de to merkene nå havnet under samme importør i Norge.

Les også:

Europas bilsalg: - Det ser dystert ut

Jaguar med ny sportsbil

Publisert:
Gå til e24.no