Ny analyse viser kraftig vekst i datasenternæringen

En ny analyse viser at norsk datasenternæring bidrar med nær 2.000 arbeidsplasser i dag, og at antallet vil øke kraftig fremover.

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) jobber med å legge fram en oppdatert datasenterstrategi til sommeren neste år.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge en ny ringvirkningsanalyse kan norsk datasenternæring allerede om fem år kunne bidra med over 11.000 arbeidsplasser her i landet.

– Vi har gode forutsetninger for å bli en viktig datasenternasjon. Regjeringen har lyktes med å legge til rette for viktig verdiskaping i distriktene. Nå vil vi satse enda mer, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H).

Ringvirkningsanalysen er utarbeidet av Implement Consulting Group på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Den viser at bransjen investerer rundt 2,7 milliarder kroner i nye datasentre i 2019 og 2020, noe som er en kraftig vekst sammenlignet med tidligere år.

– Rapporten viser at Norge har gode forutsetninger for å skape arbeidsplasser og aktivitet i lokalmiljøer der det etableres datasentre. Nå er det viktig at vi gjør det vi kan for å utløse dette potensialet i det videre arbeidet, sier Helleland, som varsler økt satsing på denne næringen fremover.

Regjeringen er nå i gang med å oppdatere datasenterstrategien fra 2018 og skal være klar med en ny strategi innen utgangen av juni 2021.

Blant tiltakene som vil bli vurdert, er ytterligere kompetanseutvikling i Norge, tiltak for å styrke norske datasentres klimastrategi og felles markedsføring internasjonalt for å tiltrekke utenlandske aktører.

Les også

Eksplosiv vekst for Smedvigs datalagringsselskap

Les også

IKT Norge håper på flere datasentre: Frykter kamp om strømmen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Datasenter
  2. Linda Hofstad Helleland
  3. Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Flere artikler

  1. Flere datasentre satser i Ringerike: – Gir store ringvirkninger

  2. Fersk plan skal lokke datasentre til Norge: – En markedsføringsstrategi

  3. Aquila Capital bygger datasenter på Hønefoss: – Vi liker Norden

  4. Høyre vil gi fast ansatte rett til seks måneders gründer-perm

  5. Regjeringen vil la industrien bygge egne 5G-nett: Mobilselskapene må leie ut frekvenser