Frykter en mørk IT-høst

Fire av fem toppledere i norske IT-bedrifter frykter høsten. - Finanskrisen er på ingen måte over for norsk IT-bransje.

MOBBES SYK: Mobbing på arbeidsplassen kan gi alvorlige psykiske problemer.

Bjørn Sigurdsøn/ Illustrasjon
Publisert:

IT-bransjen preges av finanskrisen. 53 toppledere i norske IT-bedrifter har svart på en undersøkelse i regi av kommunikasjonsbyrået Madigan, og resultatene er ikke oppløftende.

83 prosent har opplevd å måtte kutte kostnader og 43 prosent har kuttet bemanning under den globale nedgangen i økonomien - og det er de store bedriftene som rammes hardest.

- Ikke over

- Undersøkelsen viser med all tydelighet at finanskrisen på ingen måte er over for norsk IT-bransje, sier partner og rådgiver Elin Festøy i Madigan.

Og høsten ser ikke ut til å bli stort bedre.

Kun 19 prosent av de spurte svarer at de ikke frykter høsten. Da gjenstår 81 prosent som ikke akkurat ser veldig lyst på den nærmeste fremtiden.

Bedring i 2010

- Høsten vil vise hvem som agerte riktig i vår, sier Festøy.

Undersøkelsen viser videre at blant de store bedriftene, som hittil har tatt mest konsekvens av krisen, er det færrest som frykter krisen. I den enden av skalaen er de små selskapene overrepresentert.

Blant respondentene svarer fire av de store bedriftene at de har behov for å øke bemanningen i tredje- og fjerde kvartal 2010.

- Disse bedriftene står for 30 prosent av de totale årsverkene i undersøkelsen, sier Festøy til E24 og mener dette kan være tegn til bedring.

Til forsiden