FT: Facebook gjør nytt forsøk på å knuse Snapchat

Verdens største sosiale nettverk har i månedsvis pønsket ut en konkurrent til stadig mer populære Snapchat.

Publisert:

Etter at Snapchat i november i fjor takket nei til Facebook og oppkjøpstilbudet på 18,5 milliarder kroner, har hevnen vært søt på tegnebordet hos Facebooks utviklere.

I flere måneder har det nemlig der blitt jobbet med å lage en app som skal ta opp kampen mot meldings-, bilde- og videodelingstjenesten, ifølge Financial Times.

Avisen melder også at Facebooks nye app skal hete Slingshot - som betyr sprettert på norsk.

Appen kan bli lansert allerede i løpet av en måned, og vil i likhet med Snapchat tilby bilde- og videodeling ved berøring av skjermen.

Det er ikke første gang Facebook forsøker å kapre yngre brukere med Snapchat-etterligninger.

Spørsmålet er om det denne gangen vil gå like galt.

Les også

Snapchat har villedet brukerne om bilder som forsvinner

- Facebook er død

SLITER MED KUNDEBASEN: Da Facebook ble lansert for 10 år siden utgjorde de yngre brukerne majoriteten av kundebasen. I dag jobbes det på spreng for å utvikle apper som kan føre den attraktive brukergruppen tilbake.

Spesielt blant yngre brukere daler Facebooks popularitet. De yngste tenåringene foretrekker å holde kontakt med venner og kjente gjennom andre og nyere sosiale nettverk som Snapchat, Instagram, Twitter og WeChat.

En undersøkelse gjort blant britiske tenåringer, konkluderer med at Facebook er «død og begravet» i denne aldersgruppen.

Som svar på dette har Facebook en rekke ganger det siste året forsøkt å lansere Snapchat-lignende apper.

Sist ut var Poke, som floppet totalt og ble trukket fra App Store i begynnelsen av mai.

Les også

Zuckerberg kjøper databrilleselskap

Skeptikere mener Facebook også denne gangen kommer til å slite med å hente markedsandeler hos den attraktive, yngste brukergruppen.

- Snapchat treffer de yngste, som er den brukergruppen Facebook sliter mest med å fenge. Når de kommer sent på banen og forsøker å konkurrere med en etablert tjeneste med stor brukerbase blir det vanskelig å tette dette gapet, sier IT-analytiker Geoff Blaber ved CCS Insight til Financial Times.

For under en måned siden utvidet Snapchat bruksområdet slik at brukerne også kan skrive meldinger og videochatte. Oppdateringen av Snapchat-appen kom kort tid etter at Facebook fikk kritikk av messenger-appen som da var for lik Snapchat. Facebook sin app «Messenger» har over 200 millioner brukere.

Les også:

- Facebook er ikke kult lenger- Telefonnumre på Snapchat kan være på avveieFacebooks flørt med Snapchat er overAvslo bud på 18,5 milliarder kronerFacebook innrømmer at yngre mister interessen

Publisert: