Uber vil levere mat i København

Kjøretjenesten Uber søker nå fem medarbeidere til lansering av en ny tjeneste som skal levere mat til folk i København.

EKSPANDERER: Uber-sjef Travis Kalanick kan gni seg i hendene over braksuksessen til Uber, som nå blir mer enn bare en taxi-tjeneste.

Foto: Danish Siddiqui Reuters
Publisert:

De fem stillingsannonsene på Ubers hjemmeside avslører at virksomheten søker medarbeidere til tjenesten som skal levere mat til sultne københavnere, skriver Avisen.dk.

Tjenesten omtales i annonsene som UberEATS, og er i dag tilgjengelig i en rekke amerikanske byer, i tillegg til blant annet Paris, London og Melbourne. Den er også på vei til Stockholm, skriver avisen.

E24 finner imidlertid ingen slike stillinger utlyst her i Norge.

Dropper passasjeren

Konseptet ligner mye på Foodora, som i disse dager gjør det stort i Oslo. Her bestiller man mat fra ønsket restaurant, og får det sendt hjem til døren på sykkel.

Uber bekrefter overfor avisen at de vil levere mat i København, men at datoen ikke er satt.

– UberEATS har vært enormt populært i alle de byene vi har lansert i hittil, så det faktum at vi undersøker mulighetene våre burde ikke være en overraskelse. Vi undersøker alltid hvilke andre tjenester vi kan tilby, skriver Uber i en e-post.

Hos Uber fungerer det slik at man bestiller mat på en app. Uber finner da en ledig sjåfør som henter og kjører maten hjem til deg.

Å få mat levert på døren blir stadig mer populært. Søndag skrev E24 om en selvkjørende robot som de kommende ukene vil hjelpe to av Londons største matleveringstjenester, Just Eat og Pronto, med å levere mat.

Voksende trend

Roboten har blitt beskrevet som «et glimt av fremtiden» av New York Times, og det er to medgründere av Skype som står bak robot-satsingen.

– Nå som vi har lansert partnerskap med flere store selskaper vil vi gå inn i vår neste fase av utviklingen. Vi har testet robotene i 12 forskjellige land de siste 9 månedene, og vi vil nå skaffe oss erfaring innen å drifte robot-leveringstjenester, sa medgründer og administrerende direktør Ahti Heinla da Starship annonserte testprogrammet, sjette juli.

Også dagligvarehandel har blitt stadig vanligere å gjøre på nett. Hvert år handler nordmenn mat på nett for over en milliard kroner.

Les også

Foodora har fått varsel av Arbeidstilsynet

Les også

Nordmenn handler mat på nett for vel milliarden i året

Les også

Britene får snart mat levert på døren av roboter - Norge må vente

Her kan du lese mer om