Elsportsbil leder an Kinas inntog i det europeiske elbil-markedet

Hanne Hattrem / VG
Publisert:

En elektrisk sportsbil verdt drøye 250.000 kroner ser ut til å bli Kinas aller første inntog i det europeiske elbil-markedet, melder Bloomberg.

Bilen, som er produsert av kinesiske Aiways og har fått navnet U5, vil med den relativt lave prislappen ta opp konkurransen med etablerte merker som Volkswagen og Tesla.

Selskapet har allerede fått de nødvendige tillatelsene og lisensene på plass, og planlegger å starte salget i løpet av andre kvartal neste år.

Selv om Aiways planlegger å tilpasse bilen til lokale preferanser og regulatoriske regler, kan det imidlertid bli vanskelig å vinne frem i et marked som fra før har vært dominert av amerikanske og japanske merker i flere tiår.

Og det er grunn til å tro at Europa-debuten vil bli tett fulgt av andre kinesiske elbil-produsenter som har globale ambisjoner, skriver Bloomberg.

– Jeg tror at vi kommer til å bli de første, sier en av grunnleggerne av Aiways, Fu Qiang, til nyhetsbyrået.

Lanseringen i Europa skjer for øvrig i en tid der etterspørselen for elektriske biler er på vei nedover i Kina. Bilsalget har falt i tre måneder på rad, mens de kinesiske myndighetene har gått tilbake på subsidier til bilindustrien.

Aiways ble grunnlagt for tre år siden

Les også:

Les også

Nær halvparten av alle nybilkjøp i år er en elbil

Les også

Slakter tysk elbil-analyse: – Dette er en ubrukelig studie