Google-gründer dumpet Tesla-aksjer for 3,8 milliarder etter Musk-rykter

En påstått affære mellom Sergey Brins fraseperterte kone og Elon Musk skal ha ødelagt vennskapet mellom de to milliardærene. Nå har Google-gründeren opprettet en organisasjon, som finansieres av «Tesla-penger».

GAMLE VENNER: Tesla-høvding Elon Musk (t.v.) og Google-gründer Sergey Brin har en historie som strekker seg tilbake flere år.
Publisert:

I fjor skrev The Wall Street Journal en lang artikkel om at Elon Musk skal ha hatt en affære med Google-gründer Sergey Brins fraseparerte kone høsten 2021.

Musk tok til Twitter og avfeide anklagene som «total bullshit».

Det hører med til historien at Brin skilte seg fra sin kone i januar i fjor. Ifølge The Wall Street Journal skal det ha vært på grunn av den angivelige affæren.

Nå viser nye dokumenter, som Bloomberg siterer, at Brin dumpet Tesla-aksjer for flere milliarder kroner under ryktestormen rundt de to milliardærene.

Ifølge dokumentene har Google-gründeren opprettet en ideell organisasjon, som skal fokusere på helse og klimaendringer.

Les også

Tesla hadde 23,32 mrd. dollar i inntekter i første kvartal

Dumpet Tesla-aksjer

Catalyst4, som organisasjonen heter, har hentet mesteparten av pengene sine fra salg av Tesla-aksjer, skriver Bloomberg, som viser til dokumentene som er sendt inn til det amerikanske finanstilsynet.

I løpet av en firedagers periode i desember 2021 solgte Catalyst4 Tesla-aksjer for 366 millioner dollar, tilsvarende 3,8 milliarder kroner.

Dette skal ha vært på samme tidspunkt som Brin og Musk sto i den angivelige affærefeiden.

Hverken Brin – eller noen av Catalyst4s styremedlemmer eller representanter – har kommentert aksjesalget overfor Bloomberg.

Organisasjonens hovedmål er å «støtte gjennombrudd i behandlingen av nevrologiske sykdommer og lidelser, og minske og reversere effektene av klimaendringene», viser innsendte papirer til det amerikanske skattevesenet, ifølge Bloomberg.

På milliardærliste

Sergey Brin og Elon Musk var venner i mange år før det skal ha skjært seg mellom de to. Brin ga blant annet Tesla 500.000 dollar (5,3 millioner kroner) i kriselån under finanskrisen i 2008.

De to tidligere vennene er også blant verdens rikeste personer.

Ifølge Bloombergs milliardærindeks er Musk god for 165 milliarder dollar (1.744 milliarder kroner), noe som gjør han til verdens nest rikeste person.

Brin på sin side er ifølge indeksen verdens 10. rikeste med en formue på 93,2 milliarder dollar (985 milliarder kroner).

Elbilprodusenten Tesla har en markedsverdi på 517,2 milliarder dollar (5.466 milliarder kroner). Så langt i år er aksjen opp 56,9 prosent til 165,08 dollar.

Les på E24+

Silicon Valley-reprotasje: – Vi lever virkelig i fremtiden. Dette er galskap

Publisert:

Her kan du lese mer om