Nettgigantene

Amazon saksøker Pentagon for tildeling av milliardkontrakt

Søksmålet kommer etter at Det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, tildelte Microsoft en avtale Amazon forventet å få.

MIKE SEGAR / X90033
 • NTB
Publisert:,

I oktober ble Microsoft tildelt en stor skykontrakt med Pentagon. Kontrakten har en verdi på om lag 92 milliarder norske kroner.

Fredag leverte Amazon.com Inc et søksmål som bestrider denne tildelingen. Søksmålet ble levert forseglet til en føderal domstol, og innholdet er ikke offentlig kjent, melder nyhetsbyrået Reuters.

Selskapene Microsoft, Amazon og Oracle kjempet om å få kontrakten i det som har vært en omstridt anbudsprosess. Det kom tidlig spekulasjoner om at Amazon ville bli tildelt kontrakten. Teknologigigantene Oracle og IBM slo tilbake med nye bud, og Oracle utfordret også anbudsprosessen i en føderal domstol, men tapte.

Amazon har tidligere hevdet at det var en politisk beslutning å tildele kontrakten til Microsoft, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Skylagringssystemet med navnet Jedi skal lagre og behandle enorme mengder hemmeligstemplede data. Det skal gjøre det amerikanske forsvaret i stand til å bruke kunstig intelligens til å planlegge krigføring og operasjoner.

Her kan du lese mer om

 1. Nettgigantene
 2. Pentagon
 3. Microsoft
 4. Amazon
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Microsoft vant Pentagon-kontrakt over Amazon

 2. Domstol gir Amazon medhold i å stoppe Microsofts Pentagon-kontrakt

 3. Amazon tapte gigantkontrakt - skylder på Trumps «vendetta»

 4. Annonsørinnhold

 5. Elon Musk: Amazon bør brytes opp

 6. Teknologiganter grilles om maktmisbruk