Nå vil Walmart fly varene hjem til kundene med droner

Walmart håper de på positivt svar fra amerikanske myndigheter. De ønsker å ta i bruk droner som kan levere varer rett hjem til kundene.

SENDT SØKNAD: Walmart venter på en beslutning fra det amerikanske lufttilsynet.

Charles Platiau/Reuters
  • Victoria Armstrong
Publisert:

Mandag sendte Walmart inn sin søknad til amerikanske myndigheter for å få tillatelse til å testene droner utendørs, ifølge The Guardian.

Testingen skal blant annet innebære hvordan dronene kan levere varer til ulike adresser, plukke opp varer fra bakken, samt utføre varetellinger på lageret.

Kjeden har i flere måneder gjennomført innendørstester av dronene, men vil nå ta testingen et skritt videre.

Les også

Dette er familien som tapte 74 milliarder kroner på én dag

Håper på regelendring

Andre gigantselskaper som Amazon og Google har vært tidlig ute med å utvikle droner som de håper på å kunne bruke som del av vareleveringen, og E24 har tidligere skrevet om forsøk med postlevering via droner i Sveits.

I Norge har man vurdert droner til bruk i blant annet kraftlinje-inspeksjon, mens i Australia brukes de ubemannede flygende objektene til å passe på at det ikke er hai ved badestrendene.

Ifølge The Guardian er det ventet at regelverket for bruk av droner til kommersielle formål i USA vil være klargjort innen det neste året.

I USA er det i dag er det nemlig ulovlig å bruke droner i slike sammenhenger.

(saken fortsetter under bildet.)

HJEMMELEVERING: Snart kan Walmarts kunder få varer levert på døren av en drone.

Carlos Barria/Scanpix

En talsmann for Walmart sier at han tror droner har et stort potensial til å videreutvikle butikkjeden, som er verdens største lavpriskjede.

– Droner har stort potensial til å kunne knytte vårt nettverk sammen. Det finnes en Walmart maks åtte kilometer unna for rundt 70 prosent av den amerikanske populasjonen, noe som skaper unike og interessante muligheter for å betjene kunder med droner, sier Dan Toporek til Reuters.

Les også

Her tjener sjefen inn de ansattes årslønn på to timer

Pizza levert av droner

I september skrev E24 om gründeren Helen Greiner som jobber i droneselskapet CyPhy Works.

Ifølge Greiner vil det i fremtiden være droner som leverer pizzaen din på døren. I dag er det det amerikanske luftfartstilsynet, FAA, som setter en stopper for denne teknologien.

– FAA gjør riktig i å forby dette i dag, men mer eksperimentering ville vært bra for samfunnet. Vi har fått signaler fra FAA om at de åpner for endringer i regelverket, dersom vi kan bevise at det er trygt.

Les også

IT-gründer: – I fremtiden vil droner levere pizza på døren

Tidligere denne måneden hadde Walmart sin dårligste dag på børsen noensinne. Aksjen stupte 9,7 prosent på én kveld, trolig som følge av at kjeden tidligere meldte om en forventet flat salgsutvikling neste år.

Walmart ble grunnlagt i 1962 av Sam Walton, og er i dag verdens største detaljhandelskjede og verdens største private arbeidsgiver - med vel 2,1 millioner ansatte. Kun militæret i USA og Kina er større.

Les også

Lufthansa-fly holdt på å krasje med drone

Les også

Disse teknologiene kan bekjempe skogbrann i fremtiden

Les også

Dronesalget tar av

Publisert:

Flere artikler

  1. Dette er familien som tapte 74 milliarder kroner på én dag

  2. Betalt innhold

    Her er USAs rikeste familie

  3. Walmart forbereder seg på blokkjederevolusjon i kampen mot Amazon

  4. Slik vil industrien bruke droner

  5. Sjekk listen: Dette er verdens rikeste familier