DNB om Vipps-trøbbelet: – Vi er på sporet av problemet

1,9 millioner nordmenn er rammet av at betalingsapplikasjonen Vipps har tekniske problemer. DNB opplyser at de kan ha identifisert problemet, men tør ikke love når tjenesten er oppe og går.

NEDE: DNB har problemer med betalingtjenesten Vipps.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • Anders Park Framstad
Publisert:,

– Vipps er fortsatt nede. Vi er på sporet av problemet og har forsøkt forskjellige ting, og det fortsetter vi med. Vi håper at dette ikke skal ta for lang tid, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Elisabeth Giske i DNB til E24.

Det var klokken 15.10 onsdag ettermiddag at tjenesten sluttet å virke. Giske medgir at det allerede har tatt lang tid, men forsikrer om at det jobbes «med uforminsket styrke».

Enn så lenge anbefaler hun kundene å benytte seg av bankens øvrige betalingsløsninger.

– Det er nå sånn at det finnes alternativ, både SMS-overføring og mobilbank og nettbank. Men folk har blitt glade i Vipps fordi det er så enkelt, og vi beklager veldig at de ikke kan bruke det nå, sier hun.

Nøyaktig hva problemene består i, ønsker ikke kommunikasjonsrådgiveren å komme nærmere inn på, og DNB har heller ikke noe tidsperspektiv å berolige med.

– Vi har sagt hele tiden at vi håper at dette skal la seg løse så fort som mulig, og det håper vi fortsatt på. Vi jobber for fullt, sier Giske.

Frykter ikke kundeflukt

DNB er ikke den eneste tilbyderen av «lette» applikasjonsbaserte betalingstjenester. Sparebank 1 har Mcash, mens Danske Bank står bak Mobile Pay.

Hos DNB, landets største bank, er man imidlertid ikke bekymret for at kundene skal strømme til disse i fravær av Vipps-tilgangen.

– Nei, Vipps er såpass utbredt. Det største fortrinnet er jo at mange bruker det, og sånn sett er det den beste løsningen. Når løsningen fungerer igjen tror vi at folk vil bruke den, sier hun.

Vipps ble lansert den 30. mai 2015, og har på kort tid blitt populær. Ifølge DNB har 1,9 millioner nordmenn lastet ned Vipps-appen.

Les også

Vipps er nede

Les også

Arbeidstilsynet gransker DNBs Vipps-konsulenter

Les også

Mobil betaling handler ikke om å bytte ut plastkortet med mobilen

Her kan du lese mer om

  1. DNB
  2. Bank
  3. Vipps
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Vipps er nede

  2. Vil formidle kreditt: Nå vil Vipps «legge ut» for regningene dine

  3. Ruster seg mot økt konkurranse fra internasjonale giganter

  4. Annonsørinnhold

  5. Derfor var Vipps nede i nesten tre døgn

  6. Tror Vipps gir fortrinn mot tekgigantene